Image
Mazda Jansen Arnhem 50 jaar Mazda dealer

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

Eind jaren 60 kwam de grondlegger van ons bedrijf Dhr. Rein Jansen, inderdaad de grootvader van onze huidige en gelijknamige directeur, op het idee om in Duitsland televisies te kopen en in Nederland te verkopen. Rein senior woonde in Oosterbeek en kwam als vrachtwagenchauffeur veel in Duitsland dus dit scheelde aanzienlijk in de transportkosten. Omdat Rein deze televisies bij de mensen thuis kwam brengen en netjes aansloot ontstond zowaar een levendige handel. Aangezien Oosterbeek niet het grootste dorp van Gelderland is moest er na een periode echter een nieuw plan bedacht worden. Kon dit niet met auto’s?

Als ik het niet probeer dan zal ik het niet weten heeft Rein gedacht dus in plaats van televisies werden er auto’s naar Nederland gehaald. Ook deze werden weer netjes bij de mensen thuis afgeleverd maar vroegen om de zoveel tijd wel om onderhoud. Zonde om dat door andere mensen te laten doen bedacht Rein zich dus met het verdiende geld werd er voorzichtig geïnvesteerd in een werkplaats en een monteur. Een autobedrijf was geboren…

 

De ontwikkelingen

 

Aangezien de locatie in Oosterbeek beperkt was qua ruimte werd er gekeken naar een andere mogelijkheid. In Doorwerth zat een oude broodfabriek op de Cardanuslaan en dit bleek de ideale locatie. In het oude kantoor gebouw kon de familie wonen en daarnaast kon het bedrijf worden voortgezet. Voor nu voldoende ruimte.

Best veel mensen kochten in deze periode hun eerste auto maar er waren natuurlijk ook geluksvogels die al hun twee of derde auto kochten. Daardoor moest Rein ook auto’s gaan inruilen. Er ontstond behoefte aan een toonzaal om de voorraad netjes te laten zien. Uitbreiding was noodzakelijk en dit gebeurde. Omdat Rein de klanten belangrijker vond dan zijn eigen portemonnee werden steeds meer mensen enthousiast en kwamen er nu ook klanten van buiten Doorwerth naar Jansen om een auto te kopen.

De Japanse autofabrikant Mazda was begin jaren 70 nog een redelijk onbekend merk in Nederland maar maakte toen al kwalitatief goede auto’s en zochten daarvoor nette vak garages om hun marktaandeel in Nederland te vergroten. Door de positieve geluiden vanuit Gelderland was het dan ook een kwestie van tijd voordat zij met Rein Jansen om tafel gingen. In 1971 was het zover. Jansen werd merkdealer.

Vanaf dat moment is alles redelijk snel een stroomversnelling gekomen. Er werden nu kwalitatief zeer goede nieuwe auto’s verkocht en daarnaast werden de gebruikte auto’s niet vergeten. Natuurlijk had niet iedereen geld voor een nieuwe auto en Rein wou graag zoveel mogelijk mensen netjes bedienen. Hierdoor werd het almaar drukken waardoor er steeds meer medewerkers nodig waren. Omdat ook Mazda’s niet op water reden werd er tevens besloten te starten met een Fina tankstation. De Cardanuslaan werd zo langzamerhand een automekka.

Aangemoedigd door het succes van zijn vader en met een onuitputtelijke interesse in commercie en techniek had zoon Jos al eerder besloten na de middelbare school de IVA in Driebergen te doorlopen. Het duurde dan ook niet lang voordat zowel Jos na het succesvol afronden van zijn opleiding samen met broer Wim, welke een administratieve opleiding had gevolgd, ook in het bedrijf gingen werken. Na een behoorlijk aantal jaren te hebben samengewerkt hebben de gebroeders Jansen het bedrijf in 1980 overgenomen van hun vader Rein.

De jaren die daarop volgden toonden aan dat dit een goede beslissing is geweest. Het bedrijf werd door beide broers aanzienlijk geprofessionaliseerd, de showroom en werkplaats werden verder uitgebreid en er werden meer monteurs aangenomen om de auto’s te onderhouden of netjes verkoopklaar te maken. Daarnaast kwamen steeds meer mensen in Nederland er achter dat die Japanse auto’s eigenlijk heel goed waren. Ze werden goed getest in de Autokampioen, waren in vergelijking met veel andere merken betrekkelijk onderhoudsvrij en niet te duur. Daarnaast reden die Mazda’s zo lekker. Het duurde dan ook niet lang voordat Mazda een serieuze speler op de Nederlandse automarkt werd.

In 1991 werd besloten om naast de vestiging in Doorwerth ook een vestiging in Dieren te openen. Hiermee werd het verzorgingsgebied aanzienlijk uitgebreid waardoor de Jansens in grote delen van Gelderland hun goede naamsbekendheid konden verspreiden. Het jaar daarop kregen de gebroeders Jansen dan ook de mogelijkheid om het Mazda dealerschap in Arnhem over te nemen. Hierover werd geen moment getwijfeld en een derde vestiging aan de Vlamoven in Arnhem werd toegevoegd. De jaren daarop werden deze vestigingen verder gemoderniseerd en uitgebreid met onder andere “bandenhotels” omdat winterbanden steeds populairder werden. Na een periode van ruim tien jaar is het besluit genomen alle activiteiten samen te voegen aan de Vlamoven 28 in Arnhem.

In 2005 is Jansen Arnhem uitgebreid met een extra merk, het Citroën-dealerschap. Vanaf juli 2018 zijn we lid geworden van PCA, de merkspecialisten vereniging voor Citroën & Peugeot. Per januari 2019 is Rein Jansen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken als directeur van Mazda Jansen Arnhem. De afgelopen jaren is door zijn enthousiasme en vooruitziende blik dan ook behoorlijk geïnvesteerd in onze showroom en kantoren. Daarnaast is de werkplaats uitgebreid gemoderniseerd en aangepast om ook werkzaamheden aan elektrische auto’s veilig te kunnen uitvoeren. Na ruim 50 jaar en drie generaties blijven we jou, onze klant, zeer dankbaar en werken we er dagelijks aan om je enthousiast te houden over onze diensten, onze producten, ons bedrijf en uiteraard onze manier van werken.

 

Ons Aanbod

 

Doordat we gespecialiseerd zijn in Mazda en PCA, zowel nieuw als gebruikt, kan je bij ons terecht voor een breed aanbod. Naast deze twee merken hebben wij ook een ruime voorraad aan andere merken. Wat je wensen en behoeften ook zijn; wij kunnen je altijd een passend aanbod doen.

Wist u dat...

Mazda Jansen al 50 jaar het Mazda dealer schap heeft?

We daarmee een van de oudste Mazda dealers in het land zijn?

De 3e generatie nu aan het roer staat van dit familiebedrijf, waar SERVICE nog met hoofdletters geschreven wordt?

Mazda Jansen genoeg ervaring in huis heeft? Onze monteurs hebben samen ruim 125 jaar Mazda ervaring!

Mazda Jansen een gratis leenauto meegeeft bij onderhoud en schade?

Mazda Jansen ook over leenfietsen beschikt?

Mazda Jansen uw auto desgewenst ophaalt en weer retour brengt?

Mazda Jansen de apk gratis uitvoert tijdens het onderhoud?

Mazda Jansen ook banden tegen concurrerende tarieven kan leveren?

Mazda Jansen diverse accessoires kan leveren voor zowel nieuwe als oudere modellen?

Mazda Jansen ook graag informatie geeft over bijvoorbeeld verlengde garantie, zodat u in principe 4 of 5 jaar lang zorgeloos kunt rijden?

Mazda Jansen uw MZD Connect navigatie de eerste 3 jaar gratis voor u kan bijwerken?

Mazda Jansen bij hoge reparatie kosten ook meedenkt en alternatieve onderdelen voorstelt en deze voor u kan regelen zodat de reparatie kosten aanmerkelijk lager uit zullen vallen?

Mazda Jansen niet alleen het merk Mazda kan onderhouden maar merkspecialist is voor Peugeot en Citroën?

Mazda Jansen ook de andere automerken kan onderhouden, omdat onze monteurs multifunctioneel inzetbaar zijn?

Onze monteurs regelmatig scholing en training krijgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken?

Mazda Jansen ook uw particuliere of zakelijke leaseauto kan leveren?

Zo niet, dan weet u het nu.

Met vriendelijk groet,

team Jansen Arnhem.

 

Mazda Jansen Arnhem:
Duidelijk
Klantgericht
50 jaar ervaring