Financial Lease

Autorijden duur?

Niet per se… Als ondernemer heb je een auto nodig, maar de gepaard gaande kosten zijn hoog. Een 
auto kopen vergt een grote investering, en de kosten voor operationeel leasen zijn vaak hoog. Gelukkig hoeft autorijden niet duur te zijn! Ga Financial leasen en profiteer van de voordelen.

Maar wat is Financial lease?

Financial leasing is een zakelijke vorm van financiering waarmee jou onderneming een auto aanschaft. Kortom: jij zoekt een auto uit, en de leasemaatschappij betaalt namens jou de aanschafprijs (excl. BTW).

Wat is bij financial lease inbegrepen?

Financial lease voorziet alleen in de auto. Zaken als de verzekering, reparatie, onderhoud, banden en belasting zijn niet inbegrepen. De te betalen maandtermijnen bestaan alleen uit aflossing en rente. De hoogte van je leasebedrag wordt bepaald door de aanschafprijs van de auto, de looptijd van de lease, eventueel gebruik van een slottermijn, een aanbetaling of inruil van je  “oude” auto.  Door een slottermijn en/of een aanbetaling op te nemen zal je maandelijkse leasebedrag lager uitvallen.

Jij wordt eigenaar!

Omdat je bij het aangaan van de leaseovereenkomst economisch eigenaar wordt van de auto, mag je de auto op uw balans zetten. Na betaling van de laatste leasetermijn bent je dan ook juridisch eigenaar, wat inhoud dat u het overschrijvingsbewijs thuis krijgt gestuurd door de leasemaatschappij. De auto is dan geheel van jou en jij mag ermee doen en laten wat je wilt. Houden, nog een jaar door leasen, of verkopen.

De voordelen van financial lease op een rij:

• Je kunt 100% financiering van de auto verkrijgen (excl. de BTW)
• De enige te verstrekken zekerheid is de gefinancierde auto
• Je leenvermogen wordt zo min mogelijk aangetast en uw liquiditeiten blijven beschikbaar
• Transparant: je weet exact wat gedurende de looptijd de maandlasten zijn
• Economisch eigenaar, de auto op de balans en maakt gebruik van fiscale afschrijving
• De rente is volledig aftrekbaar
• Verlaag je maandbedrag door een slottermijn op te nemen en/of een aanbetaling te doen
• Je kunt -indien voor uw onderneming van toepassing- gebruik maken van diverse fiscale toepassingen, zoals de investeringsaftrek, de Energie Investerings Aftrek, de Milieu Investerings Aftrek (MIA) en het willekeurig afschrijven van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen (VAMIL)
• Het beslissingstraject is beduidend korter (slechts 1-3 werkdagen) dan bij gewone bankkredieten