MAZDA NU OOK MET ANDROID AUTO™

 

Goed nieuws voor gebruikers van een Android smartphone: Android Auto™ is nu ook beschikbaar in Nederland. Deze technologie maakt het mogelijk om allerlei functies van je Android smartphone veilig te gebruiken tijdens het rijden, via het multimediasysteem van de auto. Lees hier hoe dat werkt.

Android Auto™ werkt in feite hetzelfde als Apple CarPlay, maar dan voor Android smartphones. Dit systeem is door Google ontwikkeld om de belangrijkste functies van je smartphone te gebruiken via het multimediasysteem van je auto.

Als je je Android smartphone koppelt met het multimediasysteem via usb of draadloze verbinding, dan krijg je de suggestie of je Android Auto™ wilt activeren. Als je dit doet, verschijnt de vertrouwde Android interface op het beeldscherm van je auto. De getoonde apps zijn onmiddellijk herkenbaar en direct te gebruiken.

BELLEN, NAVIGEREN, MUZIEK LUISTEREN

Met Android Auto™ kun je onder andere handsfree bellen, muziek luisteren via Spotify, berichten lezen en verzenden via Whatsapp, verhalen luisteren via podcasts en navigeren met Google Maps. In principe zoals je altijd doet met je smartphone, maar dan via het multimediasysteem, met twee handen aan het stuur en je ogen op de weg. Google Android bepaalt welke apps allemaal te gebruiken zijn met Android Auto™. Houd daarom de website van Google Android in de gaten voor de meest recente toevoegingen.

VOORDELEN ANDROID AUTO™

Het belangrijkste voordeel van Android Auto™ is dat je niet wordt afgeleid door je smartphone tijdens het rijden. Android Auto™ is immers, net als Apple CarPlay, ontwikkeld om afleiding tijdens het rijden tegen te gaan en de verkeersveiligheid te vergroten. Afleiding door telefoongebruik is één van de grootste gevaren van het moderne verkeer. De boete voor het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden, bedraagt daarom momenteel ook € 340. Bovendien worden steeds meer slimme flitsers in gebruik genomen die specifiek controleren op appende en bellende bestuurders.

Ander voordeel is de gemakkelijke bediening dankzij de volledige integratie. Alle functionaliteiten van Android Auto™ laten zich gewoon bedienen via de touchscreen en/of het bedieningssysteem van het multimediasysteem, via stuurwielbediening en zelfs via Google Assistant spraakbesturing. Het geluid van de muziek of een telefoongesprek klinkt luid en duidelijk via het audiosysteem van je auto.

ANDROID AUTO™ VOOR MAZDA

Android Auto™ is kosteloos beschikbaar als app op je smartphone en standaard geïnstalleerd op alle nieuwe Mazda’s. Bij oudere Mazda’s die wel zijn uitgerust met het MZD Connect of Mazda Connect systeem is Android Auto™ optioneel achteraf te installeren voor € 349, inclusief hardware, software en installatie. Neem contact op met ons voor advies.

Alle smartphones met het besturingssysteem Android 10 of hoger zijn standaard geschikt voor Android Auto™. Gebruikers van Android 9 of ouder moeten eerst de Android Auto™-app downloaden uit de Google Play Store. Android smartphones moeten op minimaal Android 6.0 draaien om überhaupt gebruik te kunnen maken van Android Auto™.

MZD CONNECT / MAZDA CONNECT

MZD Connect / Mazda Connect systeem is niet op hetzelfde moment te gebruiken als Android Auto™. Wel kun je op elk gewenst moment eenvoudig schakelen tussen de twee systemen. Hier is echter een uitzondering op: DAB+ radio blijft werken als je Android Auto™ gebruikt. In MZD Connect / Mazda Connect systeem kun je bij applicaties kiezen voor Android Auto™ zodra je smartphone verbonden is. Wil je weer gebruikmaken van de functies van MZD Connect / Mazda Connect systeem, kies dan het Google logo.

Ook goed om te weten: de hardware die geïnstalleerd wordt in je Mazda is dezelfde hardware die gebruikt kan worden voor Apple CarPlay. Mocht je in de toekomst dus switchen van een Android smartphone naar een iPhone, dan kun je direct gebruikmaken van dezelfde functionaliteiten als bij Android Auto™, maar dan voor Apple smartphones.