Mazda Jansen Arnhem Nieuws

Mazda Jansen Arnhem:
Duidelijk
Klantgericht
50 jaar ervaring
Image
Elektrische auto bij Mazda Jansen Arnhem

MAZDA MAAKT PRIJZEN VERNIEUWDE MX-30 BEKEND

25-05-2022

Mazda heeft de MX-30 een belangrijke update gegeven en alle prijzen van de vernieuwde volledig elektrische Mazda zijn bekendgemaakt.  De MX-30 is leverbaar als Prime-line, Exclusive-line, Advantage- of Makoto-uitvoering. De standaarduitvoering Prime-line is verkrijgbaar voor een vanafprijs van € 34.990 inclusief kosten rijklaar maken en btw. Naast verbeterde laadprestaties en stroomtoevoermogelijkheden, beschikt de MX-30 over verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.

Image
MX-30

DE MAZDA MX-30 MODELJAAR 2022: MEER INHOUD, MEER STIJL

12-05-2022

De verkoop van de Mazda MX-30 modeljaar 2022, de vernieuwde versie van de eerste volledig elektrische productieauto van het merk, start in juni van dit jaar en wordt omstreeks september in de showroom verwacht. De Mazda MX-30 2022 beschikt over verbeterde laadprestaties en stroomtoevoermogelijkheden, verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.

Image
Mazda CX-60 Mazda Jansen Arnhem

DE EERSTE POSITIEVE REVIEWS OP DE VOLLEDIG NIEUWE MAZDA CX-60

06-05-2022

Afgelopen week is de Mazda CX-60 in het zonnige Portugal voor het eerst getest door de Automotive pers. De reacties zijn zeer lovend en er is volop gepubliceerd. Daarom delen wij graag en met trots een compilatie van deze reviews. Deze SUV is de krachtigste Mazda ooit en ook nog eens de eerste Plug-in Hybride. In Portugal wordt het ook duidelijk dat deze nieuwste aanwinst van Mazda wel degelijk verschilt ten opzichte van de Mazda CX-5.

Image
Zomerbanden wissel

MAZDA STREEFT NAAR CO₂ NEUTRALITEIT TEGEN 2050

07-04-2022

Mazda Motor Corporation heeft zijn Sustainability Report 2021 gepubliceerd. Daarin heeft Mazda zijn duurzaamheidsbeleid in hoofdlijnen geformuleerd en de sociale kwesties geïdentificeerd die via de bedrijfsactiviteiten moeten worden aangepakt, en ze in verband gebracht met de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn aangenomen. De fabrikant gaat initiatieven ontplooien om in te spelen op acht duurzaamheidsthema’s onder drie belangrijke pijlers: Earth, People & Society. Mazda zal deze initiatieven nemen met het doel om tegen 2050 CO₂-neutraliteit te bereiken.

Image
Mazda CX-60 Mazda Jansen Arnhem

DE NIEUWE MAZDA CX-60 PLUG-IN HYBRID – EEN UNIEKE AUTO – CRAFTED IN JAPAN

08-03-2022

De nieuwe Mazda CX-60 PHEV introduceert de eerste Plug-in hybride technologie van het merk in het Europese SUV-segment. Als belangrijkste model dat het merk in meer dan tien jaar op de markt heeft gebracht, vertegenwoordigt Mazda’s nieuwe topmodel alles wat het bedrijf in de afgelopen 100 jaar in zijn DNA heeft ingebouwd. Van een uitmuntend exterieur- en interieurdesign tot het meest verfijnde Japanse vakmanschap, de nieuwste innovaties op het gebied van mensgerichte technologieën en een aandrijflijn van topniveau.

Image
Mazda CX-60 interieur Mazda Jansen Arnhem

NIEUWE MAZDA CX-60 DEBUTEERT OP 8 MAART 2022 MET EEN OP KAICHÔ GEÏNSPIREERD INTERIEUR

22-02-2022

De fraaie, dynamische styling van de nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid is de meest recente vorm van Kodo, de Mazda-designfilosofie die zijn modellen tot leven laat komen. De Kodo-designfilosofie wordt bij de CX-60 gecombineerd met het Japanse concept van Ma, dat verwijst naar de rustige en waardige schoonheid van lege ruimtes. Het interieur laat daardoor ook het stoere karakter van de opvallende nieuwe SUV tot uiting komen, met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving.

Image
Mazda 6 Roadtrip Mazda Jansen Arnhem

MET DE MAZDA6 SPORTIVE LANGS DE ZES UITERSTEN

15-02-2022

Onlangs maakte Arnold van Schepen van Carnold.nl een roadtrip met de Mazda6 Sportive langs onder andere: de Middenweg, Europaweg, Rondweg en Rue de Beusdael. De harmonie tussen auto en bestuurder staat centraal bij de Mazda6. Als je waarde hecht aan sportiviteit is de Mazda6 Sportive meer dan geschikt door een eigen, krachtige ‘look and feel’ die ‘m sportief maken. Arnold stapt deze sportieve uitvoering in samen met zijn zoontje...

Image
Mazda CX-60

VOLLEDIG NIEUWE MAZDA CX-60 PLUG-IN HYBRIDE GAAT IN PREMIÈRE OP 8 MAART 2022

08-02-2022

De volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, die op 8 maart 2022 zijn werelddebuut maakt, is de eerste van twee nieuwe modellen uit de Large Product Group* van het bedrijf die de komende twee jaar in heel Europa zullen worden geïntroduceerd. De CX-60 Plug-in Hybrid getuigt van Mazda’s inzet voor een Multi-Solution strategie op het gebied van duurzame mobiliteit en het principe van de juiste oplossing op het juiste moment. De CX-60 zal in de toekomst worden vergezeld door de CX-80, die over drie zitrijen zal beschikken...

Image
211110_M2_Hybrid_1800_900_Hero_Large

PRIJZEN MAZDA2 HYBRID BEKEND

31-01-2022

De nieuwe Mazda2 Hybrid1 voegt als eerste model de Full Hybrid aandrijflijntechnologie toe aan het Mazda-modellengamma. Standaard wordt de auto uitgerust als automaat en diverse veiligheidsvoorzieningen. De Mazda2 Hybrid is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen – Pure, Agile & Select – en staat vanaf begin maart in de Nederlandse showrooms voor prijzen die beginnen vanaf € 22.890 inclusief kosten rijklaar maken.

Image
Mazda CX-60 Mazda Jansen Arnhem

NIEUWE MAZDA CX-60 PLUG-IN HYBRIDE

12-12-2021

Introductie in Nederland van CX-60 en CX-80, beide in PHEV-uitvoering in de komende 2 jaar

Nieuwe Mazda MX-30 met rotatiemotor-generator wordt geïntroduceerd in de eerste helft van 2022

Om in te spelen op de toenemende behoeften van de consument, biedt Mazda vanaf 2022 een ruimere keuze aan SUV’s aan. Deze SUV’s combineren de nieuwste ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid met het rijplezier dat kenmerkend is voor elke Mazda.

Image
Mazda Jansen Arnhem zakelijk

AUTO OP NAAM VAN DE ZAAK? LET OP DE FACTUUR

09-12-2021

Als een (beginnende) ondernemer een auto op naam van de zaak wilt zetten om te profiteren van belastingvoordelen, dan is het belangrijk dat de facturen van de gemaakte kosten voldoen aan bepaalde eisen. Lees hier hoe dat precies zit.

Als ondernemer mag je alle autokosten aftrekken van de bedrijfswinst. Denk aan brandstof, onderhoud, verzekering, parkeerkosten, afschrijving, wegenbelasting, etc. Dat geldt ook voor de aanschafkosten van de auto, verdeeld over de jaren waarin je die gebruikt. Doordat je die kosten mag aftrekken van de bedrijfswinst, betaal je minder winstbelasting. Dat kan veel geld schelen. Daarnaast mag je als ondernemer alle betaalde btw terugvorderen. Om gebruik te kunnen maken van bovengenoemde aftrekposten, heb je wel een factuur nodig als bewijs dat die kosten daadwerkelijk gemaakt zijn. Hierop moet ook de btw vermeld staan.

Image
Mazda Jansen Arnhem: Het nieuwe Normaal

OP VAKANTIE MET DE MAZDA MX-30

26-11-2021

Er wordt regelmatig geroepen dat de MX-30 niet geschikt is voor lange afstanden, omdat de actieradius niet toereikend is. Zoals inmiddels voor velen bekend is er door Mazda bewust gekozen voor een compacte accu die de MX-30 betaalbaar maakt en tegelijkertijd een fijn rijdende auto. Daarnaast ontstaat de meeste CO2-uitstoot van een elektrische auto bij de productie van de batterij. Het lagere gewicht van een kleinere batterij zorgt bovendien voor een lager voertuiggewicht, wat vervolgens resulteert in een lager energieverbruik en een verbeterde rijdynamiek. Toch is uit de praktijk gebleken dat je prima op vakantie kunt met de MX-30. Lees hieronder de verschillende ervaringen.

Image
Mazda MX-30 €299,- Private Lease Mazda Jansen Arnhem

NEDERLAND HEEFT IN ÉÉN KLAP TIENTALLEN SNELLADERS ERBIJ

15-11-2021

In Nederland zijn van de ene op de andere dag 188 snelladers op tien verschillende locaties beschikbaar voor iedereen die in een elektrische auto rijdt, dus ook eigenaren van een Mazda MX-30. Tevens is het laadtarief daar lager dan gebruikelijk. Lees hier waar je deze snellaadstations kunt vinden én hoe het in zijn werk gaat.

Image
Mazda

BELASTINGCONTROLE VIA CAMERA’S BOVEN DE WEG: WAT MAG WEL EN NIET?

09-11-2021

Anno 2021 hangen er talloze camera’s boven de Nederlandse (snel)wegen. Daarbij gaat het niet alleen om snelheidscamera’s, maar ook om camera’s om de actuele verkeerssituatie te monitoren, om criminelen op te sporen en om te controleren of je netjes belasting betaald hebt. Maar de Belastingdienst mag op deze manier niet álles controleren. Lees hier hoe dat zit.

Image
Elektrische auto bij Mazda Jansen Arnhem

NEDERLAND GROTE KOPLOPER MET LAADPUNTEN IN EU: RIJDEN IN MX-30 NOG LEUKER

03-11-2021

Elektrisch rijden biedt talloze voordelen, maar dan moeten er wel voldoende laadpunten beschikbaar zijn waar je de batterij kunt opladen. En dat is in grote delen van Europa nog lang niet het geval. Gelukkig geldt dat niet voor Nederland, want ons land is absolute koploper met het aantal laadpunten en biedt daarmee een uitzonderlijk gunstig klimaat om elektrisch te rijden.

 

Image
Mazda erg betrouwbaar Mazda Jansen Arnhem

MAZDA HOGE RANKING IN BETROUWBAARHEID

28-10-2021

Veiligheid op de weg is zeer belangrijk. We hebben het hier niet alleen over het rijgedrag, maar ook over de functionaliteiten van de auto zelf. Want als jouw auto niet naar behoren werkt kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s per merk en een aantal verschillende typen. Mazda is ook meegenomen in het onderzoek en eindigt in de top drie van meest betrouwbare automerken.

Image
Mazda 2 Mazda Jansen Arnhem

Is de vernieuwde mazda2 daadwerkelijk zo zuinig?

19-10-2021

Autoweek heeft met hun uitgebreide Carbase-database een top 5 gemaakt van de zuinigste benzineauto’s van dit moment. Tegenwoordig is het met de stijgende benzineprijzen steeds belangrijker en beter voor de portemonnee om zuiniger te rijden. Ook heeft zuinig rijden vaak een positieve invloed op de hoeveelheid wegenbelasting die je betaalt. Zo bespaar je alleen maar meer kosten!

Image
Mazda MX-5 hoe belangrijk is kleur Mazda Jansen Arnhem

THE MAZDA MX-5: TOP DOWN – VOLUME UP

08-10-2021

Een onovertroffen geluidskwaliteit als onderdeel van een superieure rijervaring – dat was vanaf het prille begin het motto bij de samenwerking tussen Mazda en Bose®, die inmiddels al 30 jaar duurt. Bij de realisatie van deze ambitie vormde Mazda’s meest iconische model tot nog toe, de Mazda MX-5, een bijzondere uitdaging. Als geen andere Mazda belichaamt deze pure, sportieve roadster het rijplezier en de eenheid tussen de auto en de bestuurder – dat speciale Jinba Ittai-gevoel – die zo kenmerkend zijn voor het merk Mazda. Na zijn debuut in 1989 veroverde de MX-5 de wereld in no time en decennia later is de vierde versie van de roadster nog steeds populair.

Image
Mazda MX-5 softtop or/of hardtop Mazda Jansen Arnhem

WAT IS BETER EEN MX-5 MET EEN SOFT- OF EEN HARDTOP?

29-09-2021

Zeker als het mooi weer is, is het rijden in de Mazda MX-5 een prachtige ervaring. De zon op je gezicht, de wind door je haren en het heerlijke gevoel van vrijheid. Pas op, want voor je het weet ben je besmet met het MX-5 virus. Wellicht ben je al in bezit van een cabriolet of overweeg je om er één aan te schaffen. Maar kies je dan voor een cabriolet met een soft- of een hardtop? Lees hier welke overwegingen je kunt maken.

Image
versoepeling reiskostenvergoeding Mazda Jansen Arnhem

VERSOEPELING REISKOSTENVERGOEDING TOT EIND 2021

24-09-2021

Zolang het advies gold om thuis te werken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, mocht de vaste reiskostenvergoeding voor werknemers toch onbelast worden uitbetaald. Ondanks dat dit advies is vervallen, is deze versoepeling toch verlengd tot 31 december 2021.

Image
Mazda MX-5 rijplezier / rijbeleving Mazda Jansen Arnhem

“DOOR DE MX-5 BEN IK EEN BETERE BESTUURDER GEWORDEN”

16-09-2021

“Ik heb een Mazda Miata MX-5 uit 1992, de eerste generatie MX-5 (NA) dus met die karakteristieke klapkoplampen. De auto komt oorspronkelijk uit Canada en is in 1999 naar Nederland geïmporteerd. Toen was ik nog niet eens geboren, haha! Ik ben nu de derde eigenaar in Nederland. De vorige eigenaar heeft de auto helemaal aangepast, nagenoeg precies zoals ik de MX-5 wilde hebben.”

Image
Mazda CX-5 2022 Mazda Jansen Arnhem 2022

DE MAZDA CX-5 2022: MEER VERFIJNING EN EEN VERNIEUWDE LINE-UP

14-09-2021

Mazda’s stijlvolle, krachtige en dynamische SUV, de CX-5, heeft een behoorlijke update gekregen. De Mazda CX-5 heeft een vernieuwd exterieurdesign en drie nieuwe uitrustingsvarianten: Newground, Sportive en Signature. De vernieuwde Mazda CX-5 is bovendien voorzien van een Mi-Drive rijmodus-selector, een verbeterde rijdynamiek en meer keuzemogelijkheden, verbeteringen op het gebied van bagageruimte en het gebruiksgemak in het interieur en een uitgebreid gamma veiligheidsvoorzieningen. In Nederland staat eind 2021 de vernieuwde CX-5 in de showroom voor een vanafprijs van € 35.990.

Image
Mazda3

MAZDA IS ‘BESTE AUTOMERK VAN 2021 IN AMERIKA’

11-09-2021

De gerenommeerde consumentenorganisatie Consumer Reports heeft Mazda uitgeroepen tot ‘beste automerk van 2021’. Deze prestigieuze notering is gebaseerd op de uitslagen van rijtests, betrouwbaarheidsonderzoeken en tevredenheidsenquêtes die door Consumer Reports zijn uitgevoerd. Ook wordt de veiligheidsscore van de modellen meegenomen in de eindscore.

Image
Mazda MX-30 Advantage bij Mazda Jansen Arnhem

MX-30 NU MET ADVANTAGE-UITVOERING

09-09-2021

De line-up van de Mazda MX-30 is uitgebreid met een speciale uitvoering: de MX-30 Advantage. De uitvoering is gelimiteerd en leverbaar op basis van de beschikbare voorraad. De Advantage is een aanvulling op de rest van het gamma, zoals dit in Nederland beschikbaar is. De MX-30 Advantage is leverbaar vanaf € 34.640 inclusief kosten rijklaar maken en exclusief metallic lak. De auto is dit jaar nog verkrijgbaar met een bijtelling van 12%.

Image
vernieuwde Mazda2 2022 Mazda Jansen Arnhem

VERNIEUWDE MAZDA2 NU NOG RIJKER EN EFFICIËNTER

19-08-2021

De Mazda2 krijgt een update met een rijkere standaarduitrusting, de toevoeging van een nieuwe speciale Sportive uitvoering en meer keuzemogelijkheden. Bovendien wordt de Mazda2, modeljaar 2022, voorzien van een vernieuwde 1.5-liter viercilinder Skyactiv-G motor met verbeteringen op het gebied van rijeigenschappen, brandstofefficiëntie en CO₂-uitstoot. Vanaf deze week staat de Mazda2 modeljaar 2022 in de Nederlandse showrooms met een scherpe vanafprijs van € 17.990,-, inclusief kosten rijklaar maken.

Image
Mazda MX-30 dubbelstest Opel Mokka Mazda Jansen Arnhem

MAZDA MX-30 WINT DUBBELTEST AUTOWEEK

19-08-2021

De redactie van Autoweek test gedurende een langere tijd ‘nieuwkomer Mazda MX-30’, zoals zij dit zelf verwoorden. Wederom geven zij aan dat Mazda graag dingen op een eigen wijze doet, zo ook voor MX-30. Ze gaan uitzoeken hoe het is om een langere tijd te rijden met een EV die een relatief lagere actieradius heeft.

Image
Elfstedentocht met de MX-30 Mazda Jansen Arnhem

ALTERNATIEVE ELFSTEDENTOCHT: OP AVONTUUR MET DE MAZDA MX-30

14-07-2021

Binnen Nederland is er heel veel moois te ontdekken, ook met de elektrische auto. Deze route is in totaal 200 km en elke plaats is de moeite waard om een stop te maken. Deze alternatieve Elfstedentocht leent zicht hier goed voor en zo kan de Mazda MX-30, indien nodig, gelijk opgeladen worden. Of je nu in een dag deze route rijdt of er een weekend voor uittrekt: tijdens dit soort uitstapjes leer je beter inschatten hoe je op pad kunt met je elektrische auto

Image
bijtelling bij Mazda Jansen Arnhem

BIJTELLING: WANNEER IS EEN RIT ZAKELIJK OF PRIVÉ?

11-07-2021

Gebruik je een auto van de zaak, maar wil je daarvoor geen bijtelling betalen? Dat kan met een sluitende ritregistratie waaruit moet blijken dat je jaarlijks niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Belangrijke vraag daarbij is natuurlijk: wanneer is een rit privé en wanneer niet?

Die vraag kwam aan de orde in een zaak die bij een rechtbank in behandeling was. Een directeur-grootaandeelhouder was in één jaar 79 keer naar de golfclub gereden in zijn zakenauto om daar (potentiële) zakenrelaties te ontmoeten. Het geschil gaat over de vraag of de rit naar de golfclub puur zakelijk, deels privé of geheel privé is.

Image
My Mazda App Mazda Jansen Arnhem

ALTIJD VERBONDEN MET DE AUTO: DIT KUN JE MET DE MYMAZDA APP

07-07-2021

Als je op je smartphone naar de appstore gaat en zoekt naar ‘Mazda’, krijg je direct de MyMazda app in beeld. Dit is een handige app met relevante informatie waarmee je ook allerlei voertuigfuncties op afstand kunt bedienen als de Mazda is uitgerust met Connected Services. Connected Services zijn momenteel beschikbaar op de Mazda CX-5 en MX-30. Ontdek hier alles over de MyMazda app.

Image
Mazda mee op vakantie

GOED VOORBEREID MET JE MAZDA OP ZOMERVAKANTIE

29-06-2021

Voorkom stilstaan of pech langs de weg als je in de zomer op pad gaat met de auto. Dit kan een uitstapje binnen Nederland zijn, een roadtrip door Europa of misschien een familiebezoek in een van onze buurlanden. In alle gevallen is het verstandig om goed voorbereid te zijn. We helpen je daar uiteraard graag bij met een aantal tips:

Image
Mazda Jansen Arnhem weer open zonder afspraak

MAZDA BLIJFT ZICH INZETTEN VOOR CO2-NEUTRALITEIT EN RIJVEILIGHEID

25-06-2021

Op weg naar een CO2-neutrale toekomst vanaf 2050 gaat Mazda zijn wereldwijde elektrificatieplannen versnellen. Tegen 2030 gaat Mazda ervan uit dat een kwart van zijn producten volledig elektrisch zullen zijn en dat alle andere modellen in een of andere vorm geëlektrificeerd zullen zijn.

Tussen 2022 en 2025 zal Mazda een reeks nieuwe modellen introduceren die gebruikmaken van de Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture en die voornamelijk bestemd zijn voor Japan, Europa, de VS, China en de ASEAN-landen

Image
MX-5

AUTOBELASTINGPLAN 2021: DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

02-06-2021

Met ingang van 2021 zijn weer diverse wijzigingen doorgevoerd op het gebied van autobelastingen en fiscale voordelen, zowel positief als negatief. Lees hier de belangrijkste zaken.

BIJTELLING

Wie een nieuwe, 100% elektrische auto van de zaak ter beschikking krijgt en die ook voor privéritten wil gebruiken, betaalt per 2021 geen 8% maar 12% bijtelling. Dit geldt alleen voor nieuwe registraties en over een maximum van € 40.000. Bij duurdere auto’s geldt over het resterende bedrag boven de € 40.000 een bijtelling van 22%.