Mazda Jansen Arnhem Nieuws

Mazda Jansen Arnhem:
Duidelijk
Klantgericht
50 jaar ervaring
Image
Mazda MX-5 hoe belangrijk is kleur Mazda Jansen Arnhem

THE MAZDA MX-5: TOP DOWN – VOLUME UP

08-10-2021

Een onovertroffen geluidskwaliteit als onderdeel van een superieure rijervaring – dat was vanaf het prille begin het motto bij de samenwerking tussen Mazda en Bose®, die inmiddels al 30 jaar duurt. Bij de realisatie van deze ambitie vormde Mazda’s meest iconische model tot nog toe, de Mazda MX-5, een bijzondere uitdaging. Als geen andere Mazda belichaamt deze pure, sportieve roadster het rijplezier en de eenheid tussen de auto en de bestuurder – dat speciale Jinba Ittai-gevoel – die zo kenmerkend zijn voor het merk Mazda. Na zijn debuut in 1989 veroverde de MX-5 de wereld in no time en decennia later is de vierde versie van de roadster nog steeds populair.

Image
Mazda MX-5 softtop or/of hardtop Mazda Jansen Arnhem

WAT IS BETER EEN MX-5 MET EEN SOFT- OF EEN HARDTOP?

29-09-2021

Zeker als het mooi weer is, is het rijden in de Mazda MX-5 een prachtige ervaring. De zon op je gezicht, de wind door je haren en het heerlijke gevoel van vrijheid. Pas op, want voor je het weet ben je besmet met het MX-5 virus. Wellicht ben je al in bezit van een cabriolet of overweeg je om er één aan te schaffen. Maar kies je dan voor een cabriolet met een soft- of een hardtop? Lees hier welke overwegingen je kunt maken.

Image
versoepeling reiskostenvergoeding Mazda Jansen Arnhem

VERSOEPELING REISKOSTENVERGOEDING TOT EIND 2021

24-09-2021

Zolang het advies gold om thuis te werken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, mocht de vaste reiskostenvergoeding voor werknemers toch onbelast worden uitbetaald. Ondanks dat dit advies is vervallen, is deze versoepeling toch verlengd tot 31 december 2021.

Image
Mazda MX-5 rijplezier / rijbeleving Mazda Jansen Arnhem

“DOOR DE MX-5 BEN IK EEN BETERE BESTUURDER GEWORDEN”

16-09-2021

“Ik heb een Mazda Miata MX-5 uit 1992, de eerste generatie MX-5 (NA) dus met die karakteristieke klapkoplampen. De auto komt oorspronkelijk uit Canada en is in 1999 naar Nederland geïmporteerd. Toen was ik nog niet eens geboren, haha! Ik ben nu de derde eigenaar in Nederland. De vorige eigenaar heeft de auto helemaal aangepast, nagenoeg precies zoals ik de MX-5 wilde hebben.”

Image
Mazda CX-5 2022 Mazda Jansen Arnhem 2022

DE MAZDA CX-5 2022: MEER VERFIJNING EN EEN VERNIEUWDE LINE-UP

14-09-2021

Mazda’s stijlvolle, krachtige en dynamische SUV, de CX-5, heeft een behoorlijke update gekregen. De Mazda CX-5 heeft een vernieuwd exterieurdesign en drie nieuwe uitrustingsvarianten: Newground, Sportive en Signature. De vernieuwde Mazda CX-5 is bovendien voorzien van een Mi-Drive rijmodus-selector, een verbeterde rijdynamiek en meer keuzemogelijkheden, verbeteringen op het gebied van bagageruimte en het gebruiksgemak in het interieur en een uitgebreid gamma veiligheidsvoorzieningen. In Nederland staat eind 2021 de vernieuwde CX-5 in de showroom voor een vanafprijs van € 35.990.

Image
Mazda3

MAZDA IS ‘BESTE AUTOMERK VAN 2021 IN AMERIKA’

11-09-2021

De gerenommeerde consumentenorganisatie Consumer Reports heeft Mazda uitgeroepen tot ‘beste automerk van 2021’. Deze prestigieuze notering is gebaseerd op de uitslagen van rijtests, betrouwbaarheidsonderzoeken en tevredenheidsenquêtes die door Consumer Reports zijn uitgevoerd. Ook wordt de veiligheidsscore van de modellen meegenomen in de eindscore.

Image
Mazda MX-30 Advantage bij Mazda Jansen Arnhem

MX-30 NU MET ADVANTAGE-UITVOERING

09-09-2021

De line-up van de Mazda MX-30 is uitgebreid met een speciale uitvoering: de MX-30 Advantage. De uitvoering is gelimiteerd en leverbaar op basis van de beschikbare voorraad. De Advantage is een aanvulling op de rest van het gamma, zoals dit in Nederland beschikbaar is. De MX-30 Advantage is leverbaar vanaf € 34.640 inclusief kosten rijklaar maken en exclusief metallic lak. De auto is dit jaar nog verkrijgbaar met een bijtelling van 12%.

Image
vernieuwde Mazda2 2022 Mazda Jansen Arnhem

VERNIEUWDE MAZDA2 NU NOG RIJKER EN EFFICIËNTER

19-08-2021

De Mazda2 krijgt een update met een rijkere standaarduitrusting, de toevoeging van een nieuwe speciale Sportive uitvoering en meer keuzemogelijkheden. Bovendien wordt de Mazda2, modeljaar 2022, voorzien van een vernieuwde 1.5-liter viercilinder Skyactiv-G motor met verbeteringen op het gebied van rijeigenschappen, brandstofefficiëntie en CO₂-uitstoot. Vanaf deze week staat de Mazda2 modeljaar 2022 in de Nederlandse showrooms met een scherpe vanafprijs van € 17.990,-, inclusief kosten rijklaar maken.

Image
Mazda MX-30 dubbelstest Opel Mokka Mazda Jansen Arnhem

MAZDA MX-30 WINT DUBBELTEST AUTOWEEK

19-08-2021

De redactie van Autoweek test gedurende een langere tijd ‘nieuwkomer Mazda MX-30’, zoals zij dit zelf verwoorden. Wederom geven zij aan dat Mazda graag dingen op een eigen wijze doet, zo ook voor MX-30. Ze gaan uitzoeken hoe het is om een langere tijd te rijden met een EV die een relatief lagere actieradius heeft.

Image
Elfstedentocht met de MX-30 Mazda Jansen Arnhem

ALTERNATIEVE ELFSTEDENTOCHT: OP AVONTUUR MET DE MAZDA MX-30

14-07-2021

Binnen Nederland is er heel veel moois te ontdekken, ook met de elektrische auto. Deze route is in totaal 200 km en elke plaats is de moeite waard om een stop te maken. Deze alternatieve Elfstedentocht leent zicht hier goed voor en zo kan de Mazda MX-30, indien nodig, gelijk opgeladen worden. Of je nu in een dag deze route rijdt of er een weekend voor uittrekt: tijdens dit soort uitstapjes leer je beter inschatten hoe je op pad kunt met je elektrische auto

Image
bijtelling bij Mazda Jansen Arnhem

BIJTELLING: WANNEER IS EEN RIT ZAKELIJK OF PRIVÉ?

11-07-2021

Gebruik je een auto van de zaak, maar wil je daarvoor geen bijtelling betalen? Dat kan met een sluitende ritregistratie waaruit moet blijken dat je jaarlijks niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Belangrijke vraag daarbij is natuurlijk: wanneer is een rit privé en wanneer niet?

Die vraag kwam aan de orde in een zaak die bij een rechtbank in behandeling was. Een directeur-grootaandeelhouder was in één jaar 79 keer naar de golfclub gereden in zijn zakenauto om daar (potentiële) zakenrelaties te ontmoeten. Het geschil gaat over de vraag of de rit naar de golfclub puur zakelijk, deels privé of geheel privé is.

Image
My Mazda App Mazda Jansen Arnhem

ALTIJD VERBONDEN MET DE AUTO: DIT KUN JE MET DE MYMAZDA APP

07-07-2021

Als je op je smartphone naar de appstore gaat en zoekt naar ‘Mazda’, krijg je direct de MyMazda app in beeld. Dit is een handige app met relevante informatie waarmee je ook allerlei voertuigfuncties op afstand kunt bedienen als de Mazda is uitgerust met Connected Services. Connected Services zijn momenteel beschikbaar op de Mazda CX-5 en MX-30. Ontdek hier alles over de MyMazda app.

Image
Mazda mee op vakantie

GOED VOORBEREID MET JE MAZDA OP ZOMERVAKANTIE

29-06-2021

Voorkom stilstaan of pech langs de weg als je in de zomer op pad gaat met de auto. Dit kan een uitstapje binnen Nederland zijn, een roadtrip door Europa of misschien een familiebezoek in een van onze buurlanden. In alle gevallen is het verstandig om goed voorbereid te zijn. We helpen je daar uiteraard graag bij met een aantal tips:

Image
Mazda Jansen Arnhem weer open zonder afspraak

MAZDA BLIJFT ZICH INZETTEN VOOR CO2-NEUTRALITEIT EN RIJVEILIGHEID

25-06-2021

Op weg naar een CO2-neutrale toekomst vanaf 2050 gaat Mazda zijn wereldwijde elektrificatieplannen versnellen. Tegen 2030 gaat Mazda ervan uit dat een kwart van zijn producten volledig elektrisch zullen zijn en dat alle andere modellen in een of andere vorm geëlektrificeerd zullen zijn.

Tussen 2022 en 2025 zal Mazda een reeks nieuwe modellen introduceren die gebruikmaken van de Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture en die voornamelijk bestemd zijn voor Japan, Europa, de VS, China en de ASEAN-landen

Image
MX-5

AUTOBELASTINGPLAN 2021: DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

02-06-2021

Met ingang van 2021 zijn weer diverse wijzigingen doorgevoerd op het gebied van autobelastingen en fiscale voordelen, zowel positief als negatief. Lees hier de belangrijkste zaken.

BIJTELLING

Wie een nieuwe, 100% elektrische auto van de zaak ter beschikking krijgt en die ook voor privéritten wil gebruiken, betaalt per 2021 geen 8% maar 12% bijtelling. Dit geldt alleen voor nieuwe registraties en over een maximum van € 40.000. Bij duurdere auto’s geldt over het resterende bedrag boven de € 40.000 een bijtelling van 22%.

Image
Mazda MX-30 Mazda Jansen Arnhem

NOG VEEL SUBSIDIE BESCHIKBAAR VOOR GEBRUIKTE ELEKTRISCHE AUTO

31-05-2021

Uit informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat de beschikbare subsidie voor 2021 voor particulieren die een gebruikte elektrische auto willen aanschaffen, nog niet eens voor de helft is vergeven. En dat terwijl deze subsidie ook geldt voor nieuwe voorraadauto’s die al op kenteken staan en direct geleverd kunnen worden.

Image
Mazda MX-30 €299,- Private Lease Mazda Jansen Arnhem

DE LOOKS VAN JE AUTO AFGESTEMD OP JOUW GARDROBE VOOR EEN VAST BEDRAG PER MAAND

25-05-2021

Wil je graag rijden in een volledig aangeklede Mazda MX-30, onze 100% elektrische crossover, maar liever geen grote investering in één keer doen? Dan is private leasen mogelijk interessant voor jou. Kies een lakkleur voor een gloednieuwe Mazda MX-30 die perfect past bij jouw favoriete outfit en rijd in stijl de weg op.

Image
bijtellingsvoordeel Mazda Jansen Arnhem

HOE JE ALS ONDERNEMER PROFITEERT VAN EEN LAGERE BIJTELLING

20-05-2021

De bijtelling voor het privégebruik van een zakenauto kan voor een zelfstandig ondernemer mogelijk lager uitpakken dan voor een werknemer met dezelfde auto. Lees hier hoe dat zit.

Voldoe je als ondernemer aan bepaalde voorwaarden en word je door de Belastingdienst gezien als ‘ondernemer voor de inkomstenbelasting’? Dan wordt de bijtelling voor het privégebruik van een zakenauto gezien als een voordeel dat je aan je bedrijf onttrekt, een zogenoemde onttrekking.

Image
E Skyactiv-X Mazda Jansen Arnhem

MAZDA TILT SKYACTIV-X TECHNOLOGIE NAAR NOG HOGER NIVEAU

15-05-2021

Mazda zorgde in 2019 voor een revolutie in de autoindustrie met de introductie van de Skyactiv-X motor. Het gaat hier om ’s werelds eerste in serie geproduceerde benzinemotor met compressieontsteking, zoals bij een dieselmotor. Het resultaat: aansprekende prestaties in combinatie met opmerkelijk lage verbruiks- en emissiewaarden. Nu is deze motor verder verbeterd en omgedoopt tot ‘e-Skyactiv X’. Lees hier wat je kunt verwachten.

 

Image
Mazda MX-5 hoe belangrijk is kleur Mazda Jansen Arnhem

HOE BEPALEND IS DE KLEUR VOOR HET KARAKTER VAN EEN AUTO?

10-05-2021

Het eerste wat veel mensen aan een auto opvalt is de kleur en vormgeving. Design en details komen pas daarna aan de beurt. Een bepaalde kleur geeft karakter aan een auto en laat deze opvallen of juist opgaan in de omgeving. Het is echter nog belangrijker dat een kleur iemand de kans geeft om iets over zichzelf te vertellen of te laten zien welke band er is met de auto. Die band vormt het fundament voor wat Mazda Jinba Ittai noemt, de eenheid tussen auto en bestuurder en het DNA voor alle Mazda’s.

Image
Mazda CX-30 2021 Private Lease Mazda Jansen Arnhem

LIEVER GEEN ONVERWACHTE KOSTEN AAN JOUW AUTO?

8-05-2021

Wil jij graag weten waar je aan toe bent, ook met je auto? Neem dan de voordelen van Private Lease mee in je overweging voor een auto. Deze kunnen opwegen tegen het doen van grote uitgaven in een keer. We kennen namelijk allemaal wel het dilemma bij de besluitvorming voor een grote uitgave zoals je droomreis, de keuken, een verbouwing of extra spaargeld voor de kinderen. Kortom genoeg grote uitgaven die we al moeten maken, maar met Private Lease is dit verleden tijd.

Image
Mazda CX-30 E-skyactiv Mazda Jansen Arnhem

AUTOWEEK EN AUTOWERELD TESTEN DE MAZDA CX-30 E-SKYACTIV X

7-05-2021

De Mazda CX-30 is ‘de middelste’ in het crossover aanbod van Mazda en neemt daarmee een plek in tussen de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5 in. De Mazda CX-30 is leverbaar met de revolutionaire e-Skyactiv X benzinemotor met de kracht en efficiency van een dieselmotor. De e-Skyactiv X motor combineert de beste eigenschappen van zowel een benzine- als een dieselmotor: een hoog vermogen, een mooie koppelopbouw en een heel directe respons op het gaspedaal. Een zuinige, krachtige motor, waarmee je profiteert van een snelle acceleratie en fantastisch rijgedrag, met een lagere CO2-uitstoot. Lees in dit artikel hoe Autoweek en Autowereld dat ervaren.

Image
android auto bij Mazda Jansen Arnhem

MAZDA NU OOK MET ANDROID AUTO™

27-04-2021

Goed nieuws voor gebruikers van een Android smartphone: Android Auto™ is nu ook beschikbaar in Nederland. Deze technologie maakt het mogelijk om allerlei functies van je Android smartphone veilig te gebruiken tijdens het rijden, via het multimediasysteem van de auto. Lees hier hoe dat werkt.

Image
voorkom hooikoorts Mazda Jansen Arnhem

VOORKOM HOOIKOORTSKLACHTEN IN DE AUTO

26-04-2021

Mensen met hooikoorts kennen het probleem: zodra de winter voorbij is, bestaat er weer kans op klachten. Het stuifmeel en de pollen zijn vooral in het voorjaar merkbaar voor mensen met hooikoorts. Het is vervelend, maar dat niet alleen: tijdens het rijden kan een niesaanval met gezwollen ogen en een loopneus het risico op ongelukken verhogen. De bestuurder is namelijk enkele tienden van een seconde afgeleid en kan in het ergste geval de controle over het voertuig verliezen of iets belangrijks in het verkeer over het hoofd zien. Het is daarom aan te raden om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen zodat je bij niezen, een loopneus of jeuk niet onverwachts aan het stuur trekt en / of korte tijd verblind rijdt.

Image
erop uit met Mazda Jansen Arnhem

EROPUIT IN HET VOORJAAR | MAZDA MUST DRIVE

15-04-2021

Ga je er, juist nu, graag op uit? Maar is het door de maatregelen niet mogelijk om bepaalde activiteiten te ondernemen? Ontdek Nederland dan via de mooiste autoroutes, want met een roadtrip in jouw regio ben je verzekerd van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. We delen graag, per provincie, de mooiste Nederlandse autoroutes.

Image
zakelijke bijtelling bij Mazda Jansen Arnhem

TWEE OF MEER AUTO’S VAN DE ZAAK EN TOCH MAAR ÉÉN KEER BIJTELLING?

13-04-2021

Als je als werknemer twee of meer auto’s van de zaak ter beschikking hebt en die allemaal voor privédoeleinden gebruikt, dan kan het toch zo zijn dat je maar voor één auto bijtelling hoeft te betalen. Lees hier hoe dat zit.

Image
versoepeling reiskostenvergoeding Mazda Jansen Arnhem

VERSOEPELING REISKOSTENVERGOEDING OPNIEUW VERLENGD

8-4-2021

Werkgevers mogen de reiskostenvergoeding voor werknemers onbelast blijven uitbetalen, zolang het advies geldt om thuis te werken om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het ministerie van Financiën had de regels hiervoor vorig jaar al versoepeld. Vanwege de aanhoudende crisis is dit nu verlengd tot 1 juli 2021. Dat geldt ook voor de uitruil van reiskostenvergoedingen, ook wel de cafetariaregeling genoemd.

Image
Mazda E-fuel Mazda Jansen Arnhem

MAZDA ALS EERSTE AUTOFABRIKANT TOEGETREDEN TOT EFUEL ALLIANCE

15-03-2021

Tegen 2030 zijn alle nieuwe modellen van Mazda uitgerust met een vorm van elektrificatie. Maar dat betekent niet dat Mazda geen andere oplossingen onderzoekt om de emissies van voertuigen terug te dringen. Met de toetreding tot de eFuel Alliance ondersteunt Mazda ook de ontwikkeling van synthetische brandstoffen en waterstof voor toekomstige mobiliteit.

Image
Apple Carplay Android Auto bij Mazda Jansen Arnhem

APPLE CARPLAY: HOE WERKT HET EN WAT ZIJN DE VOORDELEN?

08-03-2021

 

Apple CarPlay is niet meer weg te denken uit nieuwe auto’s. Bijna elk model is tegenwoordig standaard of optioneel leverbaar met deze technologie. Apple CarPlay is ontwikkeld om allerlei functies van je telefoon veilig en legaal te gebruiken tijdens het rijden. Lees hier hoe dit precies werkt.

 

Image
Mazda CX-3 en CX-30 Sportive Mazda Jansen Arnhem

SPORTIVE ALS ACTIEMODEL OP CX-3 EN CX-30

3-3-2021

In navolging van de Mazda3 en de CX-5 introduceert Mazda nu ook het actiemodel onder de naam Sportive op twee andere populaire crossovers, de CX-3 en de CX-30. Ook is de dieselmotor in de Mazda CX-5 modeljaar 2021 vanaf nu bestelbaar...

Image
Mazda MX-30 Mazda Jansen Arnhem

RIJBEREIK (ACTIERADIUS) VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO OPTIMALISEREN?

10-02-2021

De batterij van een elektrische auto presteert optimaal bij temperaturen rond de 21 graden Celsius. Bij lage temperaturen, bijvoorbeeld in de winter, daalt de capaciteit van de batterij en kan de auto minder ver rijden. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig je hierop voor te bereiden. Het daadwerkelijke bereik van een elektrische auto is echter ook afhankelijk van allerlei andere factoren. Denk aan de rijstijl van de bestuurder, de gereden snelheid, de belasting van de auto, harde windvlagen, de verkeerssituatie, de bandenspanning en het gebruik van stroomverbruikers in de auto, zoals de airconditioning of de verwarming. Verder wordt het bereik ook bepaald door de hoeveelheid energie die tijdens het rijden wordt teruggewonnen.

Image
Portierverlichting

DE GESCHIEDENIS VAN HET MAZDA LOGO

08-02-2021

Mazda Motor Corporation ontstond op 30 januari 1920, als de Toyo Cork Kogyo Company die kurk produceerde voor verpakkingen, isolatie en dempingsmateriaal. Pas in 1931 rolde het eerste voertuig van de productielijn – de Mazda-Go driewielige truck en het duurde vervolgens  29 jaar voordat Mazda zijn eerste personenauto produceerde – de R360 coupé in 1960. Deze eerste auto van Mazda werd gelanceerd in 1960 en zag ook het debuut van een nieuw logo.

Image
Proefrit XXL

LINE-UP MX-30 MEER IN LIJN MET REST GAMMA

06-02-2021

Mazda heeft de line-up van de MX-30 meer in lijn gebracht met de rest van het gamma, zoals dat in Nederland beschikbaar is. Vanaf nu is de eerste volledig elektrische auto van Mazda leverbaar als standaard MX-30, als Comfort en als Luxury. De vanafprijs is omlaag gebracht naar € 33.140 en dankzij de gunstige prijsstelling komen alle uitvoeringen in aanmerking voor 12 % bijtelling.

Image
Inruilwaarde checken

MAZDA3 MODELJAAR 2021

04-02-2021

In lijn met de eerder geïntroduceerde Mazda CX-30 krijgt nu ook de aan deze auto verwante Mazda3 een update, met name op het gebied van motoren, CO2 emissie en luxe. Bovendien wordt aan de line-up een nieuwe versie toegevoegd onder de naam Sportive, waarmee het sportieve karakter van de Mazda3 wordt benadrukt en waarbij tegelijkertijd een nieuwe motorvariant wordt geïntroduceerd.

Image
2021-Mazda-CX-3-Mazda Jansen Arnhem-Privegebruik auto van de zaak

PRIVÉGEBRUIK AUTO VAN DE ZAAK: HOEVEEL BTW MOET IK BETALEN?

28-01-2021

Voor het einde van de maand januari moeten veel ondernemers de BTW-correctie voor het privégebruik van een auto van de zaak over het afgelopen jaar aangeven. De BTW die betaalt dient te worden, bedraagt in principe 2,7% van de catalogusprijs van de auto, maar afhankelijk van de situatie kan dat ook 1,5% of minder zijn. Lees hier hoe dat zit.

Image
Mazda Jansen Arnhem laadpassen en 5 handige EV tips

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK VOOR ELEKTRISCHE AUTO: WAT LEVERT DAT OP?

21-01-2021

Ondernemers en ZZP’ers (eenmanszaak) profiteren ook in 2021 van milieu-investeringsaftrek bij aanschaf van een nieuwe, volledig elektrische auto. Dat blijkt uit de jaarlijkse milieulijst van RVO. Lees hier wat dit precies inhoudt.

Op de milieulijst van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) staan alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor belastingvoordelen in de vorm van milieu-investeringsaftrek (MIA).

Met de MIA mogen ondernemers een bepaald percentage van het aankoopbedrag van het ‘milieuvriendelijke product’ aftrekken van de brutowinst. Hierdoor betaal je minder winstbelasting.

Image
Mazda6 Sportive Mazda Jansen Arnhem nieuwe Mazda6 Sportive 2021

UPDATES VOOR DE MAZDA6 EN MX-5

12-01-2021

Zowel de Mazda6 als de populaire Mazda MX-5 krijgen een modelupdate, die vanaf nu te bestellen is en vanaf maart in de showroom zal staan. Bij de Mazda6 betreffen de wijzigingen met name meer luxe en comfort en aanpassingen in de line-up. Bij de Mazda MX-5 komen er meer luxe uitvoeringen beschikbaar en worden de versies met 184 pk motor aantrekkelijker geprijsd.

Image
hero

MAZDA CX-30 MODELJAAR 2021 VANAF JANUARI IN DE SHOWROOM

21-12-2020

De populaire Mazda CX-30 heeft een opfrisbeurt gekregen. De bestverkochte Mazda in Nederland staat vanaf januari als modeljaar 2021 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij € 30.990. Alle versies zijn voorzien van het mild hybrid systeem van Mazda, hebben een verlaagde CO2 emissie ten opzichte van de vorige versie en het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd.

Image
Verkoop uw auto aan Jansen Mazda Jansen Arnhem

NIEUW: Verkoop uw auto aan Jansen

03-12-2020

Sinds kort biedt Mazda Jansen Arnhem een nieuwe dienst aan; "Wij kopen alle auto's in"

 

HOE WERKT DAT?

Wilt u uw auto verkopen maar heeft u daar weinig ervaring mee? Verkoop uw auto dan aan Jansen. Een auto verkopen kan een tijdrovende en vaak best ingewikkelde klus zijn, vraag daarom bij ons een gratis bieding op. Wij geven u vrijwel altijd binnen 1 werkdag een fatsoenlijke, marktconforme en vrijblijvende bieding per e-mail of telefoon.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

UITVOERIG ONDER DE LOEP GENOMEN: DE MAZDA MX-30

01-12-2020

Onlangs heeft Mazda haar eerste, volledig elektrische auto op de markt gebracht in crossover-vorm: de Mazda MX-30. Om de Mazda MX-30 net zo fijn en vol gevoel te laten rijden als andere Mazda’s, zijn er een aantal punten waarop de Mazda MX-30 verschilt ten opzichte van andere elektrische auto’s: zo is het accupakket bijvoorbeeld compact en licht gehouden, om een optimale rijervaring te kunnen waarborgen en een zo laag mogelijke ‘footprint’ op het milieu te hebben bij de productie ervan. Ook in het ontwerp van zowel in- als exterieur zijn unieke elementen opgenomen, zoals de tegendraads openende portieren, om de instap gemakkelijker te maken, en de zwevende middenconsole, voor optimaal ruimtegebruik.

Image
Mazda CX-5

meer-informatie-over-vernieuwde-mazda-cx-5-bekend

26-11-2020

De Mazda CX-5, het succesnummer van Mazda, heeft een belangrijke update gekregen. Met meer luxe, de toevoeging van een extra uitrustingsniveau, lagere emissies en scherpere prijzen kan de CX-5 de concurrentie weer vol aangaan. Vanaf half december staat de vernieuwde Mazda CX-5 in de Nederlandse showrooms voor prijzen die beginnen bij € 35.990 inclusief kosten rijklaar maken op basis van levering in 2020.

Image
Portierverlichting

STAATSSECRETARIS: GÉÉN BTW OVER BPM IN 2021

15-11-2020

Consumenten kunnen opgelucht ademhalen. Nieuwe auto’s worden in 2021 niet duurder door een veranderende BPM-regel, waarbij het moment van de BPM-berekening wijzigt. Brancheorganisaties vreesden dat nieuwe auto’s hierdoor duizenden euro’s duurder zouden uitvallen. Lees hier hoe dat zit.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

MAZDA MX-30 SCOORT VIJF STERREN EURO NCAP

12-11-2020

De volledig elektrische Mazda MX-30* heeft de maximale score van vijf sterren gekregen van Euro NCAP tijdens de laatste serie crashtests, met scores van respectievelijk 91 % en 87 % in de categorieën volwassenen en kinderen. 91% is het beste resultaat ter bescherming van volwassen inzittenden tot nu toe onder alle voertuigen die zijn getest volgens de nieuwste Euro NCAP richtlijnen van 2020.

Image
Mazda CX-3 Exterieur

MEER INFORMATIE OVER DE MAZDA CX-3 MODELJAAR 2021

09-11-2020

Zoals eerder bekend gemaakt heeft de Mazda CX-3 een belangrijke update ondergaan. Waar we in eerdere nieuwsberichten vooral de verschillende uitvoeringen hebben toegelicht gaan we nu in op andere aspecten van deze vernieuwde Mazda CX-3.

Image
Voorspoiler van een Mazda3

CONSUMENTENBOND: DIT ZIJN DE MEEST (ON)BETROUWBARE AUTOMERKEN

05-11-2020

Jaarlijks wordt er door verschillende verengingen onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s volgens consumenten. Dit keer de beurt aan de consumentenbond die uitspraak doet over deze kwestie na een groot onderzoek. Benieuwd naar het eindoordeel?

Image
EV subsidie 2020/2021 Mazda Jansen Arnhem

SUBSIDIEPOT NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO’S LEEG VOOR 2020: WAT NU?

31-10-2020

De beschikbare subsidie voor particulieren voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto, is voor dit jaar al vergeven. De pot met 10 miljoen euro was binnen negen dagen al leeg. Maar wat als je net te laat was met je subsidieaanvraag of in 2020 nog een elektrische auto wilt aanschaffen? We leggen het hier uit.

Image
2020 Mazda6 Mazda Jansen Arnhem Mazda werderom zeer betrouwbaar

Nieuw: Jansen Demo Deals

31-10-2020

Nieuw bij Mazda Jansen Arnhem; de Jansen Demo Deals. Wilt u een vrijwel nieuwe Mazda rijden voor een scherpe prijs? Bent u op zoek naar een betrouwbare auto die ook nog eens erg lekker rijdt en dat het liefst tegen lage kosten, bekijk dan eens onze Jansen Demo Deals. Deze auto’s bieden wij momenteel met kortingen tot wel €5.000,- aan en daarnaast krijgt u tot en met 30 november tot €1.000,- extra inruilvoordeel als u kiest voor onze Jansen Demo Deals.

De Jansen Demo Deals zijn altijd voorzien van;

  • Forse korting op de nieuwprijs
  • Tot €1.000,- extra inruilvoordeel
  • Fabrieksgarantie
  • Afleverbeurt
  • Software en navigatie update
  • Volle tank brandstof
  • Mazda Euro Service 24/7 pechhulp in Europa
  • Rijden binnen maximal 4 dagen
Image
Mazda Jansen Arnhem laadpassen en 5 handige EV tips

5 HANDIGE APPS VOOR EV-RIJDERS

28-10-2020

Nederland behoort tot de koplopers in Europa met het aantal laadpunten voor elektrische auto’s. We gaan eind 2020 richting de 60.000 (semi-)publieke laadpunten en dat worden er in de toekomst alsmaar meer. Om EV-rijders te helpen bij het zoeken naar een geschikte laadpaal, zijn verschillende smartphone-apps beschikbaar, die bovendien steeds meer andere handige functies bieden. We zetten hier vijf populaire apps op een rij.

Image
Mazda3 Mazda Jansen Arnhem review AD Driveholic

HET AD EN DRIVAHOLIC TESTEN DE MAZDA3

22-10-2020

De Mazda3: één al schoonheid. Maar in hoeverre komt dat terug in de rijeigenschappen? De redactie van het AD en het blog Driveaholic.nl testen de Mazda3 Hatchback met de revolutionaire Skyactiv-X-aandrijflijn.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

HOEVEEL KOST HET OM EEN ELEKTRISCHE AUTO OP TE LADEN?

20-10-2020

Je hoeft niemand te vragen hoeveel je moet afrekenen als je net je auto hebt volgetankt. De exacte prijs wordt immers bij de pomp aangegeven. Maar bij veruit de meeste laadpalen voor elektrische auto’s wordt helemaal geen prijs vermeld. Je hebt van tevoren vaak geen idee hoeveel je moet betalen. Een veelgestelde vraag is dan ook: wat kost het nou eigenlijk om een elektrische op te laden? We leggen het hier uit.

Image
EV subsidie MX-30 2020 2021 Mazda Jansen Arnhem

Hoe vraag ik EV subsidie aan?

17-10-2020

Bent u een particulier en koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Deze subsidie is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). U komt eenmalig in aanmerking voor subsidie als wordt voldaan aan de voorwaarden. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. De beschikbare subsidie is per jaar gemaximeerd.

Image
Mazda CX-3 modeljaar 2021 Mazda Jansen Arnhem

MAZDA CX-3 MODELJAAR 2021 VANAF NU TE BESTELLEN

15-10-2020

De Mazda CX-3 krijgt eind dit jaar een belangrijke update, waarmee het model de concurrentie in het populaire crossover B-SUV-segment weer volop aankan. Naast meer luxe en standaarduitrusting is Apple Carplay nu op alle versies toegevoegd en kent de handgeschakelde CX-3 cilinderuitschakeling. Prijzen beginnen bij € 25.490 inclusief kosten rijklaar maken.