Mazda Jansen Arnhem Nieuws

Mazda Jansen Arnhem:
Duidelijk
Klantgericht
50 jaar ervaring
Image
erop uit met Mazda Jansen Arnhem

EROPUIT IN HET VOORJAAR | MAZDA MUST DRIVE

15-04-2021

Ga je er, juist nu, graag op uit? Maar is het door de maatregelen niet mogelijk om bepaalde activiteiten te ondernemen? Ontdek Nederland dan via de mooiste autoroutes, want met een roadtrip in jouw regio ben je verzekerd van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. We delen graag, per provincie, de mooiste Nederlandse autoroutes.

Image
zakelijke bijtelling bij Mazda Jansen Arnhem

TWEE OF MEER AUTO’S VAN DE ZAAK EN TOCH MAAR ÉÉN KEER BIJTELLING?

13-04-2021

Als je als werknemer twee of meer auto’s van de zaak ter beschikking hebt en die allemaal voor privédoeleinden gebruikt, dan kan het toch zo zijn dat je maar voor één auto bijtelling hoeft te betalen. Lees hier hoe dat zit.

Image
versoepeling reiskostenvergoeding Mazda Jansen Arnhem

VERSOEPELING REISKOSTENVERGOEDING OPNIEUW VERLENGD

8-4-2021

Werkgevers mogen de reiskostenvergoeding voor werknemers onbelast blijven uitbetalen, zolang het advies geldt om thuis te werken om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het ministerie van Financiën had de regels hiervoor vorig jaar al versoepeld. Vanwege de aanhoudende crisis is dit nu verlengd tot 1 juli 2021. Dat geldt ook voor de uitruil van reiskostenvergoedingen, ook wel de cafetariaregeling genoemd.

Image
Mazda E-fuel Mazda Jansen Arnhem

MAZDA ALS EERSTE AUTOFABRIKANT TOEGETREDEN TOT EFUEL ALLIANCE

15-03-2021

Tegen 2030 zijn alle nieuwe modellen van Mazda uitgerust met een vorm van elektrificatie. Maar dat betekent niet dat Mazda geen andere oplossingen onderzoekt om de emissies van voertuigen terug te dringen. Met de toetreding tot de eFuel Alliance ondersteunt Mazda ook de ontwikkeling van synthetische brandstoffen en waterstof voor toekomstige mobiliteit.

Image
Apple Carplay Android Auto bij Mazda Jansen Arnhem

APPLE CARPLAY: HOE WERKT HET EN WAT ZIJN DE VOORDELEN?

08-03-2021

 

Apple CarPlay is niet meer weg te denken uit nieuwe auto’s. Bijna elk model is tegenwoordig standaard of optioneel leverbaar met deze technologie. Apple CarPlay is ontwikkeld om allerlei functies van je telefoon veilig en legaal te gebruiken tijdens het rijden. Lees hier hoe dit precies werkt.

 

Image
Mazda CX-3 en CX-30 Sportive Mazda Jansen Arnhem

SPORTIVE ALS ACTIEMODEL OP CX-3 EN CX-30

3-3-2021

In navolging van de Mazda3 en de CX-5 introduceert Mazda nu ook het actiemodel onder de naam Sportive op twee andere populaire crossovers, de CX-3 en de CX-30. Ook is de dieselmotor in de Mazda CX-5 modeljaar 2021 vanaf nu bestelbaar...

Image
Mazda MX-30 Mazda Jansen Arnhem

RIJBEREIK (ACTIERADIUS) VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO OPTIMALISEREN?

10-02-2021

De batterij van een elektrische auto presteert optimaal bij temperaturen rond de 21 graden Celsius. Bij lage temperaturen, bijvoorbeeld in de winter, daalt de capaciteit van de batterij en kan de auto minder ver rijden. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig je hierop voor te bereiden. Het daadwerkelijke bereik van een elektrische auto is echter ook afhankelijk van allerlei andere factoren. Denk aan de rijstijl van de bestuurder, de gereden snelheid, de belasting van de auto, harde windvlagen, de verkeerssituatie, de bandenspanning en het gebruik van stroomverbruikers in de auto, zoals de airconditioning of de verwarming. Verder wordt het bereik ook bepaald door de hoeveelheid energie die tijdens het rijden wordt teruggewonnen.

Image
Portierverlichting

DE GESCHIEDENIS VAN HET MAZDA LOGO

08-02-2021

Mazda Motor Corporation ontstond op 30 januari 1920, als de Toyo Cork Kogyo Company die kurk produceerde voor verpakkingen, isolatie en dempingsmateriaal. Pas in 1931 rolde het eerste voertuig van de productielijn – de Mazda-Go driewielige truck en het duurde vervolgens  29 jaar voordat Mazda zijn eerste personenauto produceerde – de R360 coupé in 1960. Deze eerste auto van Mazda werd gelanceerd in 1960 en zag ook het debuut van een nieuw logo.

Image
Proefrit XXL

LINE-UP MX-30 MEER IN LIJN MET REST GAMMA

06-02-2021

Mazda heeft de line-up van de MX-30 meer in lijn gebracht met de rest van het gamma, zoals dat in Nederland beschikbaar is. Vanaf nu is de eerste volledig elektrische auto van Mazda leverbaar als standaard MX-30, als Comfort en als Luxury. De vanafprijs is omlaag gebracht naar € 33.140 en dankzij de gunstige prijsstelling komen alle uitvoeringen in aanmerking voor 12 % bijtelling.

Image
Inruilwaarde checken

MAZDA3 MODELJAAR 2021

04-02-2021

In lijn met de eerder geïntroduceerde Mazda CX-30 krijgt nu ook de aan deze auto verwante Mazda3 een update, met name op het gebied van motoren, CO2 emissie en luxe. Bovendien wordt aan de line-up een nieuwe versie toegevoegd onder de naam Sportive, waarmee het sportieve karakter van de Mazda3 wordt benadrukt en waarbij tegelijkertijd een nieuwe motorvariant wordt geïntroduceerd.

Image
2021-Mazda-CX-3-Mazda Jansen Arnhem-Privegebruik auto van de zaak

PRIVÉGEBRUIK AUTO VAN DE ZAAK: HOEVEEL BTW MOET IK BETALEN?

28-01-2021

Voor het einde van de maand januari moeten veel ondernemers de BTW-correctie voor het privégebruik van een auto van de zaak over het afgelopen jaar aangeven. De BTW die betaalt dient te worden, bedraagt in principe 2,7% van de catalogusprijs van de auto, maar afhankelijk van de situatie kan dat ook 1,5% of minder zijn. Lees hier hoe dat zit.

Image
Mazda Jansen Arnhem laadpassen en 5 handige EV tips

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK VOOR ELEKTRISCHE AUTO: WAT LEVERT DAT OP?

21-01-2021

Ondernemers en ZZP’ers (eenmanszaak) profiteren ook in 2021 van milieu-investeringsaftrek bij aanschaf van een nieuwe, volledig elektrische auto. Dat blijkt uit de jaarlijkse milieulijst van RVO. Lees hier wat dit precies inhoudt.

Op de milieulijst van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) staan alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor belastingvoordelen in de vorm van milieu-investeringsaftrek (MIA).

Met de MIA mogen ondernemers een bepaald percentage van het aankoopbedrag van het ‘milieuvriendelijke product’ aftrekken van de brutowinst. Hierdoor betaal je minder winstbelasting.

Image
Mazda6 Sportive Mazda Jansen Arnhem nieuwe Mazda6 Sportive 2021

UPDATES VOOR DE MAZDA6 EN MX-5

12-01-2021

Zowel de Mazda6 als de populaire Mazda MX-5 krijgen een modelupdate, die vanaf nu te bestellen is en vanaf maart in de showroom zal staan. Bij de Mazda6 betreffen de wijzigingen met name meer luxe en comfort en aanpassingen in de line-up. Bij de Mazda MX-5 komen er meer luxe uitvoeringen beschikbaar en worden de versies met 184 pk motor aantrekkelijker geprijsd.

Image
hero

MAZDA CX-30 MODELJAAR 2021 VANAF JANUARI IN DE SHOWROOM

21-12-2020

De populaire Mazda CX-30 heeft een opfrisbeurt gekregen. De bestverkochte Mazda in Nederland staat vanaf januari als modeljaar 2021 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij € 30.990. Alle versies zijn voorzien van het mild hybrid systeem van Mazda, hebben een verlaagde CO2 emissie ten opzichte van de vorige versie en het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd.

Image
Verkoop uw auto aan Jansen Mazda Jansen Arnhem

NIEUW: Verkoop uw auto aan Jansen

03-12-2020

Sinds kort biedt Mazda Jansen Arnhem een nieuwe dienst aan; "Wij kopen alle auto's in"

 

HOE WERKT DAT?

Wilt u uw auto verkopen maar heeft u daar weinig ervaring mee? Verkoop uw auto dan aan Jansen. Een auto verkopen kan een tijdrovende en vaak best ingewikkelde klus zijn, vraag daarom bij ons een gratis bieding op. Wij geven u vrijwel altijd binnen 1 werkdag een fatsoenlijke, marktconforme en vrijblijvende bieding per e-mail of telefoon.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

UITVOERIG ONDER DE LOEP GENOMEN: DE MAZDA MX-30

01-12-2020

Onlangs heeft Mazda haar eerste, volledig elektrische auto op de markt gebracht in crossover-vorm: de Mazda MX-30. Om de Mazda MX-30 net zo fijn en vol gevoel te laten rijden als andere Mazda’s, zijn er een aantal punten waarop de Mazda MX-30 verschilt ten opzichte van andere elektrische auto’s: zo is het accupakket bijvoorbeeld compact en licht gehouden, om een optimale rijervaring te kunnen waarborgen en een zo laag mogelijke ‘footprint’ op het milieu te hebben bij de productie ervan. Ook in het ontwerp van zowel in- als exterieur zijn unieke elementen opgenomen, zoals de tegendraads openende portieren, om de instap gemakkelijker te maken, en de zwevende middenconsole, voor optimaal ruimtegebruik.

Image
Mazda CX-5

meer-informatie-over-vernieuwde-mazda-cx-5-bekend

26-11-2020

De Mazda CX-5, het succesnummer van Mazda, heeft een belangrijke update gekregen. Met meer luxe, de toevoeging van een extra uitrustingsniveau, lagere emissies en scherpere prijzen kan de CX-5 de concurrentie weer vol aangaan. Vanaf half december staat de vernieuwde Mazda CX-5 in de Nederlandse showrooms voor prijzen die beginnen bij € 35.990 inclusief kosten rijklaar maken op basis van levering in 2020.

Image
Portierverlichting

STAATSSECRETARIS: GÉÉN BTW OVER BPM IN 2021

15-11-2020

Consumenten kunnen opgelucht ademhalen. Nieuwe auto’s worden in 2021 niet duurder door een veranderende BPM-regel, waarbij het moment van de BPM-berekening wijzigt. Brancheorganisaties vreesden dat nieuwe auto’s hierdoor duizenden euro’s duurder zouden uitvallen. Lees hier hoe dat zit.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

MAZDA MX-30 SCOORT VIJF STERREN EURO NCAP

12-11-2020

De volledig elektrische Mazda MX-30* heeft de maximale score van vijf sterren gekregen van Euro NCAP tijdens de laatste serie crashtests, met scores van respectievelijk 91 % en 87 % in de categorieën volwassenen en kinderen. 91% is het beste resultaat ter bescherming van volwassen inzittenden tot nu toe onder alle voertuigen die zijn getest volgens de nieuwste Euro NCAP richtlijnen van 2020.

Image
Mazda CX-3 Exterieur

MEER INFORMATIE OVER DE MAZDA CX-3 MODELJAAR 2021

09-11-2020

Zoals eerder bekend gemaakt heeft de Mazda CX-3 een belangrijke update ondergaan. Waar we in eerdere nieuwsberichten vooral de verschillende uitvoeringen hebben toegelicht gaan we nu in op andere aspecten van deze vernieuwde Mazda CX-3.

Image
Voorspoiler van een Mazda3

CONSUMENTENBOND: DIT ZIJN DE MEEST (ON)BETROUWBARE AUTOMERKEN

05-11-2020

Jaarlijks wordt er door verschillende verengingen onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s volgens consumenten. Dit keer de beurt aan de consumentenbond die uitspraak doet over deze kwestie na een groot onderzoek. Benieuwd naar het eindoordeel?

Image
EV subsidie 2020/2021 Mazda Jansen Arnhem

SUBSIDIEPOT NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO’S LEEG VOOR 2020: WAT NU?

31-10-2020

De beschikbare subsidie voor particulieren voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto, is voor dit jaar al vergeven. De pot met 10 miljoen euro was binnen negen dagen al leeg. Maar wat als je net te laat was met je subsidieaanvraag of in 2020 nog een elektrische auto wilt aanschaffen? We leggen het hier uit.

Image
2020 Mazda6 Mazda Jansen Arnhem Mazda werderom zeer betrouwbaar

Nieuw: Jansen Demo Deals

31-10-2020

Nieuw bij Mazda Jansen Arnhem; de Jansen Demo Deals. Wilt u een vrijwel nieuwe Mazda rijden voor een scherpe prijs? Bent u op zoek naar een betrouwbare auto die ook nog eens erg lekker rijdt en dat het liefst tegen lage kosten, bekijk dan eens onze Jansen Demo Deals. Deze auto’s bieden wij momenteel met kortingen tot wel €5.000,- aan en daarnaast krijgt u tot en met 30 november tot €1.000,- extra inruilvoordeel als u kiest voor onze Jansen Demo Deals.

De Jansen Demo Deals zijn altijd voorzien van;

  • Forse korting op de nieuwprijs
  • Tot €1.000,- extra inruilvoordeel
  • Fabrieksgarantie
  • Afleverbeurt
  • Software en navigatie update
  • Volle tank brandstof
  • Mazda Euro Service 24/7 pechhulp in Europa
  • Rijden binnen maximal 4 dagen
Image
Mazda Jansen Arnhem laadpassen en 5 handige EV tips

5 HANDIGE APPS VOOR EV-RIJDERS

28-10-2020

Nederland behoort tot de koplopers in Europa met het aantal laadpunten voor elektrische auto’s. We gaan eind 2020 richting de 60.000 (semi-)publieke laadpunten en dat worden er in de toekomst alsmaar meer. Om EV-rijders te helpen bij het zoeken naar een geschikte laadpaal, zijn verschillende smartphone-apps beschikbaar, die bovendien steeds meer andere handige functies bieden. We zetten hier vijf populaire apps op een rij.

Image
Mazda3 Mazda Jansen Arnhem review AD Driveholic

HET AD EN DRIVAHOLIC TESTEN DE MAZDA3

22-10-2020

De Mazda3: één al schoonheid. Maar in hoeverre komt dat terug in de rijeigenschappen? De redactie van het AD en het blog Driveaholic.nl testen de Mazda3 Hatchback met de revolutionaire Skyactiv-X-aandrijflijn.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

HOEVEEL KOST HET OM EEN ELEKTRISCHE AUTO OP TE LADEN?

20-10-2020

Je hoeft niemand te vragen hoeveel je moet afrekenen als je net je auto hebt volgetankt. De exacte prijs wordt immers bij de pomp aangegeven. Maar bij veruit de meeste laadpalen voor elektrische auto’s wordt helemaal geen prijs vermeld. Je hebt van tevoren vaak geen idee hoeveel je moet betalen. Een veelgestelde vraag is dan ook: wat kost het nou eigenlijk om een elektrische op te laden? We leggen het hier uit.

Image
EV subsidie MX-30 2020 2021 Mazda Jansen Arnhem

Hoe vraag ik EV subsidie aan?

17-10-2020

Bent u een particulier en koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Deze subsidie is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). U komt eenmalig in aanmerking voor subsidie als wordt voldaan aan de voorwaarden. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025. De beschikbare subsidie is per jaar gemaximeerd.

Image
Mazda CX-3 modeljaar 2021 Mazda Jansen Arnhem

MAZDA CX-3 MODELJAAR 2021 VANAF NU TE BESTELLEN

15-10-2020

De Mazda CX-3 krijgt eind dit jaar een belangrijke update, waarmee het model de concurrentie in het populaire crossover B-SUV-segment weer volop aankan. Naast meer luxe en standaarduitrusting is Apple Carplay nu op alle versies toegevoegd en kent de handgeschakelde CX-3 cilinderuitschakeling. Prijzen beginnen bij € 25.490 inclusief kosten rijklaar maken.

 

 

Image
geparkeerde Mazda's

DEZE PARKEERAPPS MAKEN JE AUTOLEVEN GEMAKKELIJKER

25-09-2020

Gemak dient de mens. Zo is het ook met parkeerapps. Met een parkeerapp hoef je bijvoorbeeld niet op zoek te gaan naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. En het vervelende is dat-ie altijd verder weg is dan je denkt. Parkeerapps hebben dus voordelen. Welke? En welke parkeerapps zijn er?

Image
Mazda3 en Mazda CX-30 Mazda Jansen Arnhem hulpvideo's

AUTOWEEK OVER DE MAZDA CX-30: ‘HET INTERIEUR IS HOOGWAARDIG EN BIJNA KLASSIEK FRAAI’

23-09-2020

Autoweek test de Mazda CX-30 tegenover een Volvo XC40 en geven hun oordeel. Ze horen vaak dat mensen SUV’s en crossovers willen vanwege de ruimte, maar ook als die modellen compacter worden verkopen ze in Nederland uitzonderlijk goed. Bij Mazda merken we ook de vraag naar SUV’s en crossovers zoals de Mazda CX-3, CX-30 en CX-5. Volgens Autoweek hoeft het in Nederland ook allemaal niet zo groot met daarbij de aantekening dat dit voor een deel ook te maken heeft met de belastingdruk op auto’s in Nederland.

Image
Mazda CX-30 100th Anniversary

PRINSJESDAG 2020: DEZE PLANNEN MOET JE ALS AUTOMOBILIST WETEN

23-09-2020

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet traditiegetrouw de begrotingen en fiscale wetsvoorstellen voor het komende jaar. Hieronder vind je de belangrijkste belastingmaatregelen voor de automobilist voor 2021.

Image
Mazda CX-5 CX-3 waardevast Mazda Jansen Arnhem

ANWB: MAZDA CX-3 EN CX-5 IN TOP MEEST WAARDEVASTE AUTO’S

17-09-2020

ANWB deed onderzoek naar de meest waardevaste auto’s. Naar verwachting scoren de crossovers en SUV’s hoog in de ranking van meest waardevaste auto’s en de Mazda CX-3 en CX-5 mogen hierin niet ontbreken met een top vijf positie. De CX-5 heeft de ranking al eerder gehaald, namelijk in 2016 en vooral de sportief uitgeruste GT-M uitvoeringen blijken het meest...

Image
Mazda MX-5 Ginzan Mazda Jansen Arnhem

SPECIALE UITVOERING MAZDA MX-5: GINZAN

30-08-2020

Mazda heeft in de serie limited editions van de best verkochte roadster aller tijden een nieuwe loot aan de stam toegevoegd in de vorm van de MX-5 Ginzan. Deze speciale versie van de iconische tweezitter zal vanaf oktober in een zeer beperkte oplage leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij  € 40.790,-, inclusief de kosten voor het rijklaar maken en de metallic lak.

Image
Mazda MX-30 Mazda Jansen Arnhem

ELEKTRISCH NEDERLAND: EERSTE IMPRESSIE VAN DE MAZDA MX-30

17-08-2020

Elektrisch Nederland mocht een proefrit maken in de eerste volledige elektrische crossover van Mazda, de MX-30. Hoe vinden zij dat de MX-30 uitpakt? Lees in onderstaande recensie hun eerste impressie van deze 100% EV...

Image
Bose audio Mazda Jansen Arnhem

WAAROM MUZIEK IN EEN MAZDA KLINKT ZOALS IN EEN CONCERTZAAL

13-08-2020

Als de eerste noten van ‘Hotel California’ weerklinken, zakt Mazda-technicus Koji Wakamatsu met een tevreden glimlach achterover in zijn stoel. Hij heeft dit nummer van de Eagles talloze keren gehoord, maar krijgt er geen genoeg van. Het is een van de weinige live-opnames die hij gebruikt heeft om het audio systeem van de nieuwe Mazda3 te ontwikkelen. Hij zit op de ideale plek om te genieten van het buitengewone geluid van dit audio systeem: de Mazda geluidskamer...

Image
Mazda Jansen Arnhem; EV subsidie

SUBSIDIEPOT NIEUWE ELEKTRISCHE AUTO’S LEEG VOOR 2020: WAT NU?

21-07-2020

De beschikbare subsidie voor particulieren voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto, is voor dit jaar al vergeven. De pot met 10 miljoen euro was binnen negen dagen al leeg. Maar wat als je net te laat was met je subsidieaanvraag of op het punt staat om een elektrische auto aan te schaffen? We leggen het hier uit...

Image
Mazda Jansen Arnhem: Het nieuwe Normaal

AUTOZINE: HET NIEUWE NORMAAL

18-07-2020

De Mazda MX-30, die dit najaar op de Nederlandse markt zal verschijnen, is recent getest door de pers. De journalisten van Autozine hebben ook de mogelijkheid gekregen om de auto te testen. Hieronder kun je lezen wat ze er van vonden...

Image
WAyow wat een systeem

EEUWIG DUURT HET LANGST

14-07-2020

Mazda heeft altijd veel aandacht besteed aan de materialen die gebruikt worden in zijn auto’s. Anno 2020 put Mazda niet alleen uit zijn 100-jarige historie, maar kijkt het ook naar de toekomst als een merk dat plaatselijke gemeenschappen met verantwoorde productiemethoden ondersteunt...

Image
Mazda CX-30 100th Anniversary key

DE WEG NAAR DE TOEKOMST

14-07-2020

De eerste honderd jaar van Mazda waren fascinerend, van rotatiemotoren tot race overwinningen, van de atoombom tot de oliecrisis. Een gedenkwaardige geschiedenis is echter weinig waard als er geen succesvolle toekomst op volgt. Daarom combineert Mazda’s toekomstvisie een diepgewortelde liefde voor auto’s met duurzaamheid. De liefde voor auto’s en autorijden staat bij Mazda centraal...

Image
Lak CX-3

Zes tips om je Mazda schoon te houden

13-07-2020

Houd de lak van je Mazda schoon en schitterend met de volgende tips!

Image
MX-30 rood en wit

TOPGEAR OVER DE MAZDA MX-30: EEN PLUIM VOOR MAZDA

30-06-2020

De eerste Mazda MX-30 modellen zijn van de productieband afgerold en in Nederland zodat de pers ze kan testen. Het ideale moment om een testrit te maken voor TopGear. Lees hier hun oordeel over de eerste elektrische auto van Mazda.

Image
interieur MX-30

AUTOWEEK: KWALITATIEF HET BESTE MODEL DAT JE KUNT KRIJGEN IN HET SEGMENT

25-06-2020

De Mazda MX-30 is de eerste elektrische crossover van Mazda. Een hele goede reden dus om aan de tand gevoeld te worden door AutoWeek. Hier lees je hoe zij de Mazda MX-30 beoordelen.

Image
Airco check verfrissend goede service Mazda Jansen Arnhem

4 REDENEN WAAROM JE DE AIRCO IN DE AUTO MOET ONDERHOUDEN

11-06-2020

Een airco is niet meer weg te denken uit moderne auto’s. Veruit de meeste zijn ermee uitgerust vanwege de prettige eigenschappen. Een airco zorgt voor heerlijke verkoeling bij warm weer, maar voorkomt ook dat de ramen beslaan bij lagere temperaturen. Een aircosysteem is alleen niet onderhoudsvrij. Hier vier redenen waarom je een airco goed moet onderhouden.

Image

MAZDA CX-3 MODELJAAR 2020

11-06-2020

Vanaf volgende maand staat er een vernieuwde versie van de Mazda CX-3 in de Nederlandse showrooms. Als onderdeel van de succesvolle reeks CX-modellen van Mazda was het nodig om naast de CX-5 ook de CX-3 een update te geven en dat wordt gedaan met een speciale versie, de Sport Selected, die vanaf nu al te bestellen is in een gelimiteerde oplage van 300 stuks.

Image
Mazda MX-30 EV Mazda Jansen Arnhem

€ 4.000 SUBSIDIE VOOR DE MAZDA MX-30

11-06-2020

De gloednieuwe Mazda MX-30 komt in aanmerking voor de subsidie op elektrische voertuigen, zoals die vanaf 1 juli a.s. geldt voor auto’s in de prijsklasse tussen de €12.000 en €45.000. Dat betekent dat de particulier, die Mazda’s eerste in serie geproduceerde volledige elektrische auto aanschaft, van de staat een extraatje krijgt van € 4.000,-. In het geval van private lease geldt een maandelijks bijdrage van de staat ter grootte van € 83 per maand voor een periode van 48 maanden.

Image
Mazda MX-30 Mazda Jansen Arnhem EV electrische auto

MAZDA START PRODUCTIE EERSTE EV: MX-30

23-05-2020

Mazda is begonnen met de productie van de geheel nieuwe Mazda MX-30, de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van het bedrijf, in de Ujina-fabriek nr. 1 in Hiroshima, Japan. De MX-30, een stijlvolle en veelzijdige crossover, is gemaakt als reactie op de steeds grotere vraag naar elektrische voertuigen in het milieubewuste Europa.

Image
bijtelling leaseauto: Mazda Jansen Arnhem

EEN LANGE LEVERTIJD KAN GEVOLGEN HEBBEN VOOR JE HUIDIGE BIJTELLING

19-05-2020

Loopt het leasecontract van je huidige leaseauto binnenkort af en ben je van plan een nieuwe te bestellen? Let dan op de levertijd van die auto, want die kan gevolgen hebben voor de bijtelling die je betaalt voor je huidige auto. Lees hier hoe dat zit...

Image
opladen elektrische auto Mazda Jansen Arnhem

HOE WERKT HET OPLADEN VAN EEN ELEKTRISCHE AUTO, THUIS, OP HET WERK EN ONDERWEG?

14-05-2020

Elektrisch rijden is enorm in opkomst. Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe werk het opladen van een elektrische auto eigenlijk, thuis, op het werk en onderweg? Lees hier alles wat je moet weten...

Image
Leo Blokhuis: de veiligste nummers voor onderweg Mazda Jansen Arnhem

DIT ZIJN DE ‘VEILIGSTE NUMMERS’ VOOR ONDERWEG

08-05-2020

De Mazda CX-30 heeft onlangs een historisch hoge score behaald in de jaarlijkse crashtest van Euro NCAP en mag zich officieel de veiligste auto ter wereld noemen. Een titel waar we ontzettend trots op zijn. Wist je trouwens dat de muziek die je tijdens het autorijden luistert, invloed heeft op je rijgedrag en daarmee ook op de rijveiligheid? We vroegen muziekkenner Leo Blokhuis om een Spotify-playlist samen te stellen met de ‘veiligste nummers’ voor onderweg. Bekijk hier welke en waarom...

Image
Elektrisch laden Mazda Jansen Arnhem

WELKE STEKKER PAST IN MIJN ELEKTRISCHE AUTO?

30-04-2020

De batterij van een elektrische auto kan op verschillende manieren worden opgeladen, met verschillende snelheden. Maar er zijn ook verschillende typen stekkers. Wat zijn de verschillen? En welke kabel en stekker moet ik hebben voor mijn elektrische auto? We zetten hier alles op een rij...

Image
Mazda CX-3 van papier. Mazda Jansen Arnhem

Gratis Mazda CX-3

18-04-2020

De meeste van ons werken de laatste tijd toch wel erg vaak thuis. De verveling slaat soms toe. Mocht u dit herkennen dan geven wij tijdelijk verlichting middels een klein knutselklusje. Wij stellen tijdelijk gratis een Mazda CX-3 ter beschikking...

Image
Mazda MX-30 maart 2020 wit zijkant

MAZDA BEZITTERS ZIJN HET MEEST LOYAAL

14-04-2020

De merkloyaliteit van de eigenaren van een Mazda is het grootst van alle automerken in Nederland. Van de mensen die een onbepaald aantal jaren geleden een nieuwe Mazda kochten, kocht afgelopen jaar 83 % opnieuw een nieuwe Mazda. Dat is een stijging van 7 % ten opzichte van 2018. Daarmee eindigt Mazda op de eerste plaats, vóór Toyota, Volvo en...

Image
Mazda3 Mazda Jansen Arnhem Car of the Year

MAZDA3 IS GEKOZEN TOT WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR 2020

09-04-2020

De Mazda 3 is gekozen tot World Car Design of the Year 2020. Het is de tweede keer dat een Mazda deze titel pakt, na de MX-5 in 2016.

REACTIE VAN AKIRA MARUMOTO

Voordat we als Mazda Motor Corporation deze prijs in ontvangst nemen wil ik graag eerst ons medeleven getuigen met iedereen die door het coronavirus is getroffen“, vertelt Akira Marumoto, President en CEO van Mazda Motor Corporation. “We zijn echt vereerd dat we de World Car Design of the Year award mogen ontvangen in dit speciale jaar van het 100-jarig jubileum van de oprichting van onze onderneming.

Image
Mazda MX-30 maart 2020 wit boven

RED DOT DESIGN AWARDS VOOR CX-30 EN MX-30

03-04-2020

De Mazda CX-30 en MX-30 zijn beide onderscheiden met een ‘Red Dot: Product Design 2020’ Award. De Mazda CX-30 en Mazda MX-30 zijn daarmee toegetreden tot de groeiende lijst van bekroonde Mazda modellen. Allemaal ontworpen volgens de Kodo designtaal.

De Mazda CX-30 is het tweede productiemodel dat is ontworpen volgens de doorontwikkeling van Kodo design. En is ontworpen volgens het ‘less is more’ principe. Dat heeft geresulteerd in elegante, mooie oppervlakken op de CX-30. Wat daardoor een geheel originele look in het crossover segment opleverde.

Image
Mazda Jansen Arnhem thuiswerken en bijtelling

HEEFT THUISWERKEN GEVOLGEN VOOR DE REISKOSTENVERGOEDING OF BIJTELLING?

25-03-2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn momenteel veel kantoren gesloten en werken heel veel mensen vanuit huis. Maar wat betekent dat voor de reiskostenvergoeding of bijtelling?

HOE ZIT HET OOK ALWEER?

Veel werknemers ontvangen van hun werkgever een vaste reiskostenvergoeding per maand voor het woon-werkverkeer met een eigen vervoermiddel. Dat is wel zo praktisch, want dan hoeft niet exact te worden bijgehouden hoeveel dagen een werknemer daadwerkelijk naar werk is gereden.

Image
Mazda CX-30 Mazda Jansen Arnhem Test Autoweek

MAZDA CX-30 GETEST DOOR AUTOWEEK

20-02-2020

AutoWeek heeft onlangs de Mazda CX-30 getest tegen de Toyota CH-R, Kia XCeed en Nissan Quashqai. Wat ze van de Mazda CX-30 vonden, lees je in dit artikel.

HET DESIGN VAN DE MAZDA CX-30

Het exterieur van de Mazda CX-30 is opvallend en het interieur is rondom de bestuurder ontworpen. Daarnaast is het interieur zorgvuldig ontworpen door onze vakmensen. Met gebruik van hoogwaardige materialen en een less-is-more aanpak. AutoWeek zegt over het interieur het volgende:

Image
Mazda2

AUTOWEEK RIJDT DE VERNIEUWDE MAZDA2

18-02-2020

AutoWeek reed in Griekenland voor het eerst in de vernieuwde Mazda2. Die heeft een aantal veranderingen ondergaan: zo is het exterieur nog verfijnder, het interieur net iets comfortabeler en is de Mazda2 voorzien van de nieuwste veiligheidsystemen. Lees snel de ervaring van AutoWeek over dit vernieuwde model.

Image
Skyactic-X

SKYACTIV-X MOTOR WINT TECHNOBEST AWARD

14-02-2020

De revolutionaire  Skyactiv-X motor van Mazda blijft wereldwijd indruk maken. Deze keer op de Autobest jury uit 31 landen, die de motor de Technobest Award toekenden, gisteravond op het Autobest Gala in Mainz.

AWARD IN ONTVANGST GENOMEN

Yasuhiro Aoyama, President & CEO van Mazda Motor Europe, nam de award in ontvangst met de woorden. Daarbij zei hij:

Image
Mazda2 Mazda Jansen Arnhem 2020 nu te koop

MAZDA2 2020 NU IN DE SHOWROOM

29-01-2020

Met een nieuw, meer verfijnd design, nieuwe Skyactiv technologieën, een uitgebreidere uitrusting en meer i-Activsense veiligheidsvoorzieningen. De Mazda2 staat vanaf nu in de showroom van de Nederlandse Mazda dealers. Dankzij de toevoeging van het Mazda M Hybrid systeem produceert de zuinige 1.5 liter Skyactiv-G motor nu slechts 94 gram CO2 wat hem een groen B-label oplevert.

Image
Mazda3 Skyactive-X Mazda Jansen Arnhem

AUTOVISIE: SKYACTIV-X: DAADWERKELIJK EEN MOOI LAAG VERBRUIK

29-01-2020

Autovisie nam de Mazda3 met Skyactiv-X motor mee voor een testrit. Deze testrit was er op gericht de zuinigheid van deze motor te testen. Maakt de Skyactiv-X motor zijn combinatie van diesel en benzine waar? Autovisie verklapt in het begin van de rijtest al snel “Een combinatie van diesel en benzine – dat is misschien een beetje overdreven, maar het verbruik: DAT is niet overdreven.”

Image
WAyow wat een systeem

HOE BETROUWBAAR IS MAZDA VOLGENS DE CONSUMENTENBOND?

21-11-2019

De Consumentenbond heeft de resultaten van het jaarlijkse automankementenonderzoek gepubliceerd. Met een rapportcijfer van 8,5 staat Mazda in de top 3 van betrouwbaarste automerken van Nederland.

Het jaarlijkse automankementenonderzoek van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren (leden en niet-leden) van personenauto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen richten zich op problemen die in het afgelopen jaar zijn voorgekomen met de auto. 

Image
Mazda CX-30 Mazda Jansen Arnhem Test Autoweek

HOOGSTE EURO NCAP SCORE VOOR MAZDA CX-30

14-11-2019

De nieuwe Mazda CX-30 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de nieuwste serie crashtests van Euro NCAP. Na de Mazda6 vorig jaar en de nieuwe Mazda3 eerder dit jaar is dit de derde Mazda die een vijfsterren beoordeling behaalt. En dat onder de nieuwe, strengere Euro NCAP crashtestratings van 2018.

INDRUKWEKKENDE SCORE

De Mazda CX-30 scoorde indrukwekkend in alle vier testcategorieën:...

Mazda Jansen Arnhem:
Duidelijk
Klantgericht
50 jaar ervaring