MAZDA HOGE RANKING IN BETROUWBAARHEID

 

Veiligheid op de weg is zeer belangrijk. We hebben het hier niet alleen over het rijgedrag, maar ook over de functionaliteiten van de auto zelf. Want als jouw auto niet naar behoren werkt kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s per merk en een aantal verschillende typen. Mazda is ook meegenomen in het onderzoek en eindigt in de top drie van meest betrouwbare automerken.

DE ENQUÊTE

Zoals elk jaar heeft de consumentenbond een enquête gehouden onder automobilisten over de betrouwbaarheid van hun auto. Elke automobilist geeft de mankementen door die ze hebben gehad. Verschillende vormen en gradaties van reparaties worden dan beoordeeld. Hiervan maakt de consumentenbond een ranglijst met de meest betrouwbare automerken. Elk merk krijgt een gemiddeld cijfer welke gebaseerd is op het cijfer van de verschillende typen. Bij Mazda zijn de volgende typen meegenomen in de enquête; Mazda2, Mazda3, CX-5 tot ’17, CX-5 ’17 tot heden en de CX-3.

ELEKTRONICA ZORGT VOOR PROBLEMEN

De hoofdoorzaak van de mankementen in de huidige tijd is de elektronica. Alles wordt steeds moderner en meer geëlektrificeerd. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee en de veiligheid wordt als maar verbeterd. Maar ook alle moderne elektrische snufjes kunnen mankementen hebben.

“HET MERENDEEL VAN DE MANKEMENTEN VAN JONGE AUTO’S KOMT TEGENWOORDIG VOOR IN DE ELEKTRONICA EN SOFTWARE, BEWIJST ONS JAARLIJKSE ONDERZOEK ONDER RUIM 7000 AUTOMOBILISTEN.”

CONSUMENTENBOND

Volgens de Consumentenbond neemt door de jaren heen de gemiddelde storingskans af. Het percentage dat alleen regulier onderhoud hoefde te laten doen is met 6% gestegen naar 80% sinds het laatste onderzoek van de Consumentenbond.

DE RANGLIJST

Zoals ook in voorgaande jaren het geval was doen de Aziatische merken het wederom erg goed. Waaronder dus ook Mazda die respectievelijk op een derde plaats is geëindigd met een gemiddeld eindcijfer van een 8,2. De volledige ranglijst en de cijfers per type van Mazda kan je hieronder vinden.

  • Mazda2 – 7,9
  • Mazda3 – 7,8
  • CX-5 tot ’17 – 7,5
  • CX-5 ’17 tot heden – 9,0
  • CX-3 – 8,9

 

Lees onderzoek