Image
Mazda CX-30 Mazda Jansen Arnhem Test Autoweek

MAZDA CX-30 GETEST DOOR AUTOWEEK

AutoWeek heeft onlangs de Mazda CX-30 getest tegen de Toyota CH-R, Kia XCeed en Nissan Quashqai. Wat ze van de Mazda CX-30 vonden, lees je in dit artikel.

HET DESIGN VAN DE MAZDA CX-30

Het exterieur van de Mazda CX-30 is opvallend en het interieur is rondom de bestuurder ontworpen. Daarnaast is het interieur zorgvuldig ontworpen door onze vakmensen. Met gebruik van hoogwaardige materialen en een less-is-more aanpak. AutoWeek zegt over het interieur het volgende: “Het dashboard is van een bijzondere, chique eenvoud. Het bestaat uit mooie materialen, hoogwaardig maar nooit schreeuwerig, met prachtig stikwerk en aluminium elementen.”

Interieur van de Mazda CX-30

RIJGEDRAG VAN DE MAZDA CX-30

In alle modellen van Mazda is Jinba Ittai het streven: de eenheid tussen paard en ruiter – of in dit geval auto en bestuurder. Zo ook in de Mazda CX-30, ookal is het een crossover. AutoWeek reed met een Mazda CX-30 voorzien van winterbanden. Ze vertellen over het rijgedrag: “Zelfs op winterbanden reageert hij lekker vlot en alert op stuurbewegingen. Het onderstel is mooi in balans en helt amper over, terwijl het toch zeker niet te hard is.”

DE SKYACTIV-X MOTOR VAN DE MAZDA CX-30

De Mazda CX-30 is verkrijgbaar met de revolutionaire Skyactiv-X motor. Die biedt de beste eigenschappen van een benzine- en dieselmotor en is daardoor krachtig en zuinig. AutoWeek: “Deze motor (Skyactiv-X) heeft beslist een prettig karakter met zijn lineaire afgifte, dankzij atmosferische aanzuiging. Bovendien krijgt hij dankzij de 48V mild hybrid-techniek nog een extra duwtje in de rug. Dat maakt hem in de praktijk net wat zuiniger dan zijn conventionele concurrenten hier.” Door de aanwezigheid van het Mazda M Hybrid systeem en Skyactiv-X motor is de Mazda CX-30 dan ook zuiniger dan de geteste Kia XCeed en Nissan Quashqai. Van de volledig hybride Toyota C-HR wint de Mazda CX-30 het niet op zuinigheid.

KIEZEN VOOR DE MAZDA CX-30?

“De Mazda CX-30 is de keuze voor wie zich onderweg een segment hoger wil wanen.” Concludeert AutoWeek. Wil jij dat ook ervaren? Kom bij ons langs voor een proefrit en ervaar het zelf.