AUTOVISIE: SKYACTIV-X: DAADWERKELIJK EEN MOOI LAAG VERBRUIK

AUTOVISIE: SKYACTIV-X: DAADWERKELIJK EEN MOOI LAAG VERBRUIK

Autovisie nam de Mazda3 met Skyactiv-X motor mee voor een testrit. Deze testrit was er op gericht de zuinigheid van deze motor te testen. Maakt de Skyactiv-X motor zijn combinatie van diesel en benzine waar? Autovisie verklapt in het begin van de rijtest al snel “Een combinatie van diesel en benzine – dat is misschien een beetje overdreven, maar het verbruik: DAT is niet overdreven.”

RIJDEN IN DE MAZDA3 SKYACTIV-X

Deze motor wordt door Autovisie “de lekkerste motor die er te krijgen is in de Mazda3” genoemd. Ook over de prijs/kwaliteitsverhouding is Autovisie te spreken “het is gewoon een hele goede deal”. Maar hoe bevalt die motor dan echt? Daar gaat het natuurlijk om.

DE ZUINIGHEIDSTEST

Autovisie test auto’s op een zogenoemde “ecoronde”. Dat is een route van 100 kilometer lang, waarin verschillende snelheden worden getest. Na het testen op deze ronde, liet de Mazda3 met Skyactiv-X motor een verbruik zien van 1:20. In vergelijking met andere geteste auto’s is dit een zeer goed resultaat. Zo is er eerder een hybride auto op de route getest die ook 1:20 liet zien, en een auto met minder vermogen en turbomotor die 1:16 liet zien. Genoeg informatie voor Autovisie om te concluderen dat het verbuik heel erg netjes is: “in de praktijk is deze auto daadwerkelijk heel zuinig te rijden.”

Bekijk het zelf in onderstaande video. Of wil je na deze rijtest graag zelf eens proberen bel of mail ons voo reen proefrit.