ELEKTRISCH NEDERLAND: EERSTE IMPRESSIE VAN DE MAZDA MX-30

 

elektrische crossover

Elektrisch Nederland mocht een proefrit maken in de eerste volledige elektrische crossover van Mazda, de MX-30. Hoe vinden zij dat de MX-30 uitpakt? Lees in onderstaande recensie hun eerste impressie van deze 100% EV. 

OPVALLENDE DETAILS 

Elektrisch Nederland geeft aan dat de compacte accu in de MX-30 voldoende is voor de meeste dagelijkse ritten. ‘Daarnaast is deze nieuwe MX-30 duidelijk een Mazda, de herkenbare neus valt namelijk meteen op.’ Verder vinden zij de ‘suicide doors’ opvallend en wil je achterin plaatsnemen dan zal je eerst een van de voorstoelen moeten verplaatsen. ‘Een voordeel ten opzichte van de  BMW i3 zijn de knoppen achterop de bestuurdersstoel, waardoor je niet ingesloten kan zitten op de achterbank.’ Naast de ‘suicide doors’ vindt Elektrisch Nederland de kurk die verwerkt is in het interieur opvallend. 

TECHNIEK

Gedurende de proefrit van Elektrisch Nederland schiet de auto in 9 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 150 km/u. ‘Verder laadt de MX-30 met maximaal 6,6 kW, snelladen gaat met maximaal 50 kW en je krijgt 8 jaar garantie op het accupakket.’ 

Wil je de Mazda MX-30 zelf ervaren? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie en ga die proefrit maken want dit is werkelijk een van de beter rijdende auto's in dit segment.